Ειδήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΟΕΕ Θεσσαλίας


Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων για την ενημέρωση και κατάρτιση των Οικονομολόγων, Λογιστών – Φοροτεχνικών, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο και στην Λάρισα, σεμινάριο με θέμα: «Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών & Νομικών Προσώπων – Συμπλήρωση όλων των εντύπων»με εισηγητή τον Νικόλαο Καλαμαρά, (Οικονομολόγος – Λογιστής Α΄ τάξης, Ειδικός Εισηγητής σεμιναρίων – Εσωτερικός Ελεγκτής επιχειρήσεων).

Ο κος Καλαμαράς ανέλυσε τις νέες ρυθμίσεις για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2022, για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στη συμπλήρωση των εντύπων Ε1, Ε2, Ε3και Ν, και των κωδικών αριθμών, καθώς επίσης και στα σημεία που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τη σωστή συμπλήρωση των οικονομικών δεδομένων των φορολογούμενων πολιτών και επιχειρήσεων.

Οι αναλυτικές σημειώσεις, που αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην εργασία των λογιστών, θα αποσταλούν με emailστους συμμετέχοντες και θα βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στα γραφεία του 7ου ΠΤ ΟΕΕ.

Στο σεμινάριο, στον χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος του 7ου ΠΤ ΟΕΕ, Γιώργος Χατζής, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Νάτσιος, αναφέρθηκαν στις πρόσφατες ρυθμίσεις για τη μείωση των ορίων υπογραφής από 50.000 σε 30.000 ευρώ και τη θεσμοθέτηση των αδειών ασθένειας, τοκετού ή θανάτου των λογιστών.

Ακόμη, ανέφεραν ότι το Π.Τ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους συλλόγους των λογιστών έχουν κάνει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις στην Κ.Δ. του ΟΕΕ και στην κυβέρνηση για την επίλυση θεσμικών και οικονομικών θεμάτων για τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς και την επαγγελματική κατοχύρωση και αναβάθμιση των Οικονομολόγων.

Στο σεμινάριο της Λάρισας, απηύθυνε χαιρετισμό και ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ενεργό μέλος του ΟΕΕ, ο Οικονομολόγος Παναγιώτης Νταής, ο οποίος έκανε κριτική στην κυβέρνηση και ανέφερε τις προσπάθειες και τον αγώνα του Επιμελητηρίου και των Οικονομολόγων για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους δραστηριότητα οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν επίσης, τα μέλη της ΤΔ του 7ου ΠΤ ΟΕΕ, Ζήσης Καφφές, Μαργαρίτης Τσουλούφης, Νίκος Χουλιάρας και Βασίλειος Τεντολούρης, καθώς και οι Πρόεδροι των συλλογών Μαγνησίας Δημήτριος Παππάς και Απόστολος Πολυγερινός.

Προηγούμενο άρθρο Ορκίστηκαν οι 4 εργαζόμενες του Δήμου Αργιθέας στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
Επόμενο άρθρο Ορκωμοσίες αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών