Ειδήσεις

Με σημαντικές αλλαγές ο 6ος Πλαστήριος Δρόμος


Με σημαντικές αλλαγές θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Απριλίου ο 6ος Πλαστήριος Δρόμος. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης ,αντιδήμαρχος Σωτήρης Αντωνίου, μετά από επιθυμία αρκετών Καρδιτσιωτών δρομέων και όχι μόνο,  συμπεριλήφθηκε και θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιμαραθώνιος,  με στόχο να διευρυνθεί το φάσμα των δρομέων  που  θα πάρουν μέρος και θα τρέξουν  σε έναν αγώνα καθαρά αντοχής, όπως είναι τα 21.097μ.

Η δεύτερη και πολύ σημαντική αλλαγή είναι η αφετηρία όλων των αγώνων, εκτός των 1000μ που θα τρέξουν παιδιά έως 12 ετών και η αφετηρία θα είναι όπως κάθε χρόνο στην οδό Καραϊσκάκη, στο ύψος του Μασούτη.

Η εκκίνηση του ημιμαραθώνιου, των 10χλμ και των 5χλμ, θα γίνει για πρώτη φορά  από την κεντρική πλατεία, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της μετακίνησης, δίνοντας έτσι έμφαση στο κέντρο της πόλης μας και την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους δρομείς, κερδίζοντας χρόνο να περιηγηθούν σ΄ αυτό.

Η εκκίνηση του ημιμαραθώνιου και των 10χλμ θα γίνει ταυτόχρονα και οι δρομείς μέχρι  το 5ο χλμ θα τρέχουν στην ίδια διαδρομή  προς την αναρρυθμιστική λίμνη.  Μετά τα Χίλια Δέντρα και πριν το ξενοδοχείο Thessalikon Grand , οι δρομείς των 10χλμ θα κάνουν αναστροφή, ενώ οι συμμετέχοντες στον ημιμαραθώνιο θα συνεχίσουν μέχρι το ύψος της αναρρυθμιστικής λίμνης περίπου και θα επιστρέψουν.

Όσοι πάρουν μέρος στα 5χλμ θα κάνουν την ίδια διαδρομή, ξεκινώντας δέκα λεπτά αργότερα, μέχρι το ύψος του Νοσοκομείου περίπου και θα επιστρέψουν.

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου των δρομέων.

‘Ολοι οι τερματισμοί θα γίνουν  στην  κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Αξίζει να ενημερώσουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πως τα μπλουζάκια  θα δοθούν, όπως πέρυσι,  σε όσους  τερματίσουν στον ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ και στα 5χλμ.

Η εγγραφή στους αγώνες δρόμου θα είναι ,όπως πάντα, ΔΩΡΕΑΝ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πάρουν μέρος,  να χαρούν και να απολαύσουν τη διαδρομή που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα και φυσικά θα υπάρξει ενημέρωση. Περισσότερες πληροφορίες  στην προκήρυξη που ακολουθεί.

 

 

 

6ος ΠΛΑΣΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη   συνεργασία των Αθλητικών  Συλλόγων  Καρδίτσας, ”Φωκιανός”, ”Ωρίων” και Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας, προκηρύσσουν τον 6ο Πλαστήριο Δρόμο με αγώνες  δρόμου σε άσφαλτο 21,1χλμ, 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ. για παιδιά έως 12 ετών. Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι την Κυριακή 23 Απριλίου 2023.

Τόπος και διαδρομές διεξαγωγής: 21,1 χλμ. : Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή στο ύψος της αναρρυθμιστικής περίπου και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική).

10 χλμ. : Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή μετά τα Χίλια Δέντρα  και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική).

5 χλμ.:  Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή στο ύψος του Νοσοκομείου και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική).

1000μ για παιδιά: Αφετηρία Καραϊσκάκη (ύψος Μασούτη) και μέσω πεζόδρομου Στ. Λάππα, τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας .

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, εφόσον έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι συμμετέχοντες  γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εµπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζηµιές ή φθορά στην υγεία τους.  Κάθε δροµέας συµµετέχει στη διοργάνωση  οικειοθελώς και  µε δική του ευθύνη. Έχει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά σε θέµατα υγείας, φυσικής του κατάστασης και της ικανότητάς του να πάρει μέρος στον αγώνα.

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζηµιάς, κλοπής ή άλλου είδους φθοράς που µπορεί να υποστεί συµµετέχοντας στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Κατά μήκος της διαδρομής η Αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρόμων και των αθλητών με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Επίσης, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές ποδηλάτες – μοτοσικλετιστές, εθελοντές δρομείς με οχήματα θα στηρίζουν τους δρομείς και θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ό,τι τυχόν παρουσιαστεί.

Κατά μήκος της διαδρομής θα ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

ΕΠΑΘΛΑ- ΔΩΡΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν, στον τερματισμό, μετάλλια και μπλουζάκια. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες, οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις κατηγορίες.  Στον αγώνα των 1000μ θα δοθούν κύπελλα στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια. Η συμμετοχή στα 1000μ θα είναι για  παιδιά έως 12 χρονών. Στον πρώτο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, στους άλλους δύο  μετάλλιο.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τους αγώνες 21,1χλμ, 10χλμ και 5χλμ δεν θα γίνουν εγγραφές πριν την έναρξή τους, λόγω ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και συνωστισμού. Για τα παιδιά δεν απαιτείται εγγραφή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία στον Αντιδήμαρχο κ. Σωτ. Αντωνίου στο τηλ. 6973987593 ή στον Αντιπρόεδρο  του ΔΟΠΑΚ κ. Βησσάρη Ζησόπουλο στο τηλ. 6946314010.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ

09:00  Ο αγώνας 1000μ για παιδιά

09.30  Ημιμαραθώνιος και 10χλμ

09:40  Ο αγώνας 5χλμ

11:30  Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων

 

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Εθελοντές θα προσέχουν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου θα τα παίρνουν οι δρομείς μετά τον τερματισμό.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

ΑΝΔΡΩΝ

l Μέχρι 18

l 19-29

l 30-34

l 35-39

l 40-44

l 45-49

·         50-54

·         55-59

·         60-64

·         65 ετών και άνω

 

 

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

·      Μέχρι 19

·      20-24

·      25-29

·      30-34

·      35-39

·      40-44

·      45-49

·      50-54

·      55-59

·      60 ετών και άνω

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους (ΔΩΡΕΑΝ)

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.

Για τον έλεγχο των δρομέων θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου.  Για τον Ημιμαραθώνιο στην εκκίνηση, στο 5οχλμ, 10,5οχλμ, 15οχλμ και στον τερματισμό, για τον αγώνα των 10 χλμ. στην εκκίνηση, στο 5ο χλμ και στον τερματισμό. Για τον αγώνα των 5χλμ. στην εκκίνηση και στον τερματισμό, ενώ έλεγχος θα γίνεται και στην αναστροφή.

Ο Πλαστήριος Δρόμος θα πραγµατοποιηθεί την ηµέρα που έχει οριστεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών έχει το δικαίωµα ο Δήμος Καρδίτσας να αποφασίσει την αναβολή  ή την ακύρωση του αγώνα.

Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωµα σε ολική ή µερική αποζηµίωση για το λόγο αυτό.

Όροι Συµµετοχής την ηµέρα του Αγώνα

 

Οι δρομείς οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών και του προσωπικού της διοργάνωσης.

Ο αριθµός συµµετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δροµέα σε καµιά περίπτωση.

Οι συµµετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από τους διοργανωτές του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθµού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η πρόσβαση στη διαδρομή του αγώνα, την περιοχή εκκίνησης και τερµατισµού δεν επιτρέπεται σε καµιά περίπτωση σε µη εγκύρως εγγεγραµµένους δροµείς (άτοµα χωρίς εµφανή έγκυρο αριθµό συµµετοχής).

Το όριο ολοκλήρωσης του δρόµου των 21,1χλμ έχει οριστεί στις 2ώρες και 30΄, των 10χλµ. έχει οριστεί σε 1 ώρα και 40΄, ενώ  των 5χλµ έχει οριστεί στα 50 λεπτά,  από την εκκίνηση των αγώνων. Το όριο ολοκλήρωσης του  δρόμου 1000µ. για παιδιά έχει οριστεί στα 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα (09:00).

Όσοι δρομείς δεν καταφέρουν να τερµατίσουν µέσα στα ανωτέρω όρια, οφείλουν να ελευθερώσουν τις διαδροµές του αγώνα, ανεβαίνοντας στο πεζοδρόµιο και σε περίπτωση που  επιθυµούν να συνεχίσουν, να αγωνίζονται µε δική τους ευθύνη.  Η συμμετοχή στον αγώνα σηµαίνει αποδοχή των παραπάνω όρων.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς με νεότερη ανακοίνωσή μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση των μαθητών του Παλαμά στη μνήμη των 57 νεκρών στα Τέμπη
Επόμενο άρθρο Με μεγάλη συμμετοχή η διαβούλευση για το σχεδιασμό του νέου LEADER στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα