Ειδήσεις

Με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια συναντήθηκε ο δήμαρχος Σοφάδων


Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, ο Δήμαρχος Σοφάδων Δημοσθένης Κατσής  συναντήθηκε με την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ», του Ν. Καρδίτσας κα Νεκταρία Καπελέρη–Χατζή.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ο Δήμαρχος Σοφάδων εξέφρασε την ευγενική και ανθρώπινη του πρόθεση να υποστηρίξει τις δράσεις του Συλλόγου «Η ΦΛΟΓΑ», κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Με απεριόριστο τον σεβασμό μας σε αυτούς τους Μικρούς Ήρωες που αγωνίζονται με δύναμη και αισιοδοξία για την δική τους ευκαιρία στη ζωή, αλλά και στις οικογένειές τους που αντέχουν με πίστη και ελπίδα, επιθυμώ  με αυτή την πρωτοβουλία  να μεταφέρω ένα  μήνυμα ευαισθητοποίησης και ελπίδας. Γιατί ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την ζωή τους τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι με έγκαιρη διάγνωση μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευθούν οκτώ στα δέκα παιδιά. Είναι επίσης ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει οι ειδήσεις για ιατρικά επιτεύγματα τα οποία συντελούνται διεθνώς στον τομέα της αντιμετώπισης του καρκίνου. Ο Δήμος Σοφάδων μέσω των κοινωνικών του δομών δηλώνει υποστηρικτής και αρωγός στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους δοκιμασία. Γνωρίζοντας το τεράστιο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ» και επιθυμώντας ως Δημοτική Αρχή  να συνδράμουμε σε αυτό, στεκόμαστε έμπρακτα  στο πλευρό σας και σας ευχαριστούμε για το σπουδαίο παράδειγμα που μας δίνετε: Ότι δεν μπορούμε ποτέ να το βάζουμε κάτω και να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους!»

Ακολούθως, η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Η ΦΛΟΓΑ», κα Νεκταρία Καπελέρη – Χατζή, αφηγήθηκε από το προσωπικό της βίωμα ως γονέας τα εξής:

«Είναι πολύ σκληρό αυτές οι δύο λέξεις καρκίνος και παιδί να συμβαδίζουν. Αλλά δυστυχώς δεν είναι επιλογή μας. Είναι ένας αγώνας με μεγάλες δυσκολίες, πολύ πόνο και πολλά δάκρυα. Κι εκεί έρχεται «το χέρι της ΦΛΟΓΑΣ», σε αγκαλιάζει και σου λέει: μη φοβάσαι γιατί εγώ είμαι εδώ, όχι με λόγια αλλά με έμπρακτο τρόπο από τη διάγνωση μέχρι την ίαση.

Σήμερα ας προσευχηθούμε και ας ανάψουμε ένα κεράκι για τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη στα ογκολογικά νοσοκομεία, με την εγκάρδια ευχή μου να βγουν νικητές πολύ γρήγορα, αλλά ας προσευχηθούμε και για τα παιδιά που πάλεψαν σαν λιοντάρια αλλά ο θεός επέλεξε να τα έχει δίπλα του. Και για αυτό ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας!».

Προηγούμενο άρθρο Στον Περιφερειάρχη αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων
Επόμενο άρθρο Ευχαριστήριο προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας για την προσφορά τριών Η/Υ στο 1Ο ΕΠΑΛ Σοφάδων