Ειδήσεις

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων


 Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας Ταξίαρχο κ. Μπιλιάλη Στυλιανό συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σοφάδων όπου και συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα αλλά και συγχρόνως η επιτακτική ανάγκη για πραγματική και ουσιαστική αστυνόμευση σε όλη την επικράτεια του Δήμου Σοφάδων. Ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Σοφάδων επισήμανε την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων και μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την αύξηση της μικροεγκληματικότητας, τους βανδαλισμούς και τις φθορές,κάτι που σίγουρα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με την ενίσχυση της υπάρχουσας αστυνομικής δύναμης στην περιοχή.

Όπως τόνισε,το Αστυνομικό Τμήμα  Σοφάδων, που στεγάζεται στην έδρα του Δήμου,καλείται να καλύψει καθημερινά μια έκταση με ιδιαίτερα μορφολογικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά και να επιληφθεί θεμάτων τάξεως,τροχαίας και ασφάλειας, αφού το εν λόγω τμήμα είναι μεικτό από νομικής και διοικητικής φύσεως.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η περιοχή των αρμοδιοτήτων του αγγίζει την έκταση των 722 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πεδινό και ορεινό όγκο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα μετακίνησης στο οδικό δίκτυο σε ακτίνα δράσης που μπορεί να αγγίζει τα 120 χλμ και σε σύνολο πληθυσμού στην περιοχή ευθύνης άνω των 22.000 κατοίκων στο σύνολο  των Δημοτικών Διαμερισμάτων (Δ.Ε. Σοφάδων, Δ.Ε. Άρνης, Δ.Ε. Μενελαΐδας, Δ.Ε. Ταμασίου, Δ.Ε. Ρεντίνας).

Πολύ σημαντική είναι και η ιδιαιτερότητα ότι στην έδρα του Δήμου υπάρχουν δύο οικισμοί ΡΟΜΑ που απασχολούν σε καθημερινή βάση το προσωπικό του Α.Τ. Σοφάδων λόγω παραβατικής και  αποκλίνουσας κοινωνικής συμπεριφοράς.

Συνεπώς είναι γεγονός ότι υπηρεσιακές απαιτήσεις είναι εξαιρετικά αυξημένες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην μπορεί να επιτελέσει το έργο της, όχι λόγω ανεπάρκειας αλλά λόγω υποστελέχωσης.

Από την πλευρά του  ο Αστυνομικός Διευθυντής κ.Μπιλιάλης ενημέρωσε για τις δράσεις της αστυνόμευσης που εφαρμόζονται για την ασφάλεια των πολιτών  και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους αρμοδιοτήτων.

Στο τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα οι δύο πλευρές διαβεβαίωσαν ότι προσβλέπουν σε μια αγαστή συνεργασία και σε ένα κοινό σχέδιο δράσης με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του έργου της Αστυνομίας προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο Ο ΕΛΓΑ σταθερά στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Κων/νου Γκόλτσου για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας