Ειδήσεις

Με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας Γιώργο Νταουτά συναντήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Τέλης Σπάνιας


Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε το πυροσβεστικό σώμα για την προσφορά τους και ειδικότερα για την αυτοθυσία που επέδειξαν στις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που χτύπησαν τον νομό μας.

Έγινε συζήτηση για την κατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων, του μηχανοκίνητου εξοπλισμού μετά την θεομηνία στις Π.Υ. του νομού.

Ο κ. Νταουτάς  ενημέρωσε ότι σχεδόν έχουν αποκατασταθεί  οι περισσότερες βλάβες, που κυρίως αφορούσαν οχήματα και φυσικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Π. Υ. του Δήμου Παλαμά.

Εκεί τόσο το κτήριο όσο και τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημίες με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική μετακίνηση της Π.Υ. όπως έγινε και με τις άλλες Υπηρεσίες του δήμου.

Το κτηριακό ζήτημα, βρίσκεται σε φάση εύρεσης της καλλίτερης λύσης , που είναι, είτε να αποκατασταθεί το υφιστάμενο είτε να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο κτήριο του Παλαμά. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα επιλυθεί.

Επίσης ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός υπέστη τεράστια ζημιά, αλλά όπως ανέφερε ο κ. Νταουτάς έχουν επισκευαστεί αρκετά οχήματα και φυσικά η Υπηρεσία Καρδίτσας καλύπτει τις υπόλοιπες ανάγκες.

Ο κ. Σπάνιας τόνισε ότι η Π. Υ. Παλαμά επιχειρεί σε πολλές και δύσκολες περιπτώσεις και λόγο πλέον των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι αναγκαίο να επανδρωθεί με προσωπικό, οχήματα και λοιπό εξοπλισμό.

Η παρουσία της στον Δήμο Παλαμά και οι παρεμβάσεις της δίνουν εκτός των άλλων ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος ο κ. Σπάνιας τόνισε  ότι οι Π. Υ. του νομού μας χειρίζονται ακραίες καταστάσεις, που συμβαίνουν ολοένα και περισσότερο, για το λόγο αυτό σκοπός μας πρέπει να είναι η γενικότερη αναβάθμιση της Π.Υ.  του Ν. Καρδίτσας και  η  στελέχωση της με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να μπορεί άμεσα να παρέμβει με επιτυχία.

Αυτός είναι και ο στόχος της Κυβέρνησης της ΝΔ να αναβαθμίσει και να επανδρώσει όλες τις Υπηρεσίες εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο  το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες συνεδρίασε στο Πετρίλο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας