Ειδήσεις

Με τον Υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους συναντήθηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας με τον Υφυπουργό υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Έγινε συζήτηση για την πορεία της μεταρρύθμισης στην υγεία, καθώς επίσης συζητήθηκαν αναλυτικά οι αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα νοσοκομεία στην ψυχική υγεία και στο ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους έχει ως προτεραιότητα την οργάνωση του συστήματος υγείας, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης τετραετίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς, η διασύνδεση των νοσοκομείων, δρομολογήθηκε ο τρόπος επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων, δημιουργούνται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  για τους ασθενείς με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια και πολλά άλλα.

Ο κ. Σπάνιας ανέφερε τα προβλήματα που αφορούν όλες τις δομές υγείας του Νομού μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Γ. Νοσοκομείο Καρδίτσας τονίζοντας την ανάγκη να επανδρωθούν άμεσα με προσωπικό κυρίως ιατρικό.

Κατόπιν αυτού η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του δήμου Παλαμά μετά τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες.

Ο κ. Σπάνιας ανέφερε το γεγονός ότι ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφτηκε άμεσα το κέντρο υγείας, διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής, όπως επίσης επισκέφτηκε και όλο τον νομό.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, διαβεβαιώνοντας ότι οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του κέντρου υγείας βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχει άμεση επικοινωνία με την 5η ΥΠΕ, στόχος τόνισε είναι να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των αγροτικών ιατρείων, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, και ότι έχουν δρομολογηθεί οι κατάλληλες παρεμβάσεις που θα χρειαστεί για να  επαναλειτουργήσουν.

Κλείνοντας ο κ. Σπάνιας τόνισε ότι οι δομές υγείας στο νομό Καρδίτσας και το νοσοκομείο μας δέχεται τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη πίεση και χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να οχυρωθούν. Ειδικότερα η περιοχή του Δήμου Παλαμά είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη και κρίνετε αναγκαίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλειτουργήσει το κέντρο υγείας καθώς επίσης και τα περιφερειακά ιατρεία, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες, προστατεύοντας με τον αυτό τρόπο την υγειά των κάτοικων της περιοχής, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για αυτούς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έγκριση της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του LEADER για την περίοδο 2023-2027