Ειδήσεις

Με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Με τον υπουργό υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο βουλευτής του νομού μας κ Τέλης Σπάνιας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση των δομών υγείας στο νομό μας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, ειδικότερα σε ειδικότητες, όπως αναισθησιολόγοι ακτινοδιαγνώστες και άλλες, κάτι που συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Έγινε αναλυτική αναφορά για την πορεία των έργων του νέου κέντρου υγείας Μουζακίου, το οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία. Για την καλή πορεία των εργασιών του κέντρου υγείας Παλαμά, το οποίο επλήγη από τις τελευταίες πλημμύρες και έχουν δρομολογηθεί όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε πριν το Πάσχα να τεθεί πάλι σε λειτουργία. Όπως και για το κέντρο υγείας Σοφάδων που βρίσκεται σε πρόγραμμα αναβάθμισης. Η συζήτηση επεκτάθηκε στην κατάσταση των Αγροτικών Ιατρείων, στο κέντρο υγείας Καρδίτσας, στις δομές των ΤΟΜΥ και ΚΟΜΥ αναλύοντας το τι επικρατεί εκεί, αλλά και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία τους.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας έγινε μια διεξοδική συζήτηση, τόσο για θέματα που αφορούν την στελέχωση των κλινικών με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, όσο και για την πορεία της ενεργειακής αναβάθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Σπάνιας επεσήμανε στον υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη ότι η κατάσταση στο Ν. Καρδίτσας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Θέλουμε την συμπαράσταση σας και την προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων σας, έτσι ώστε σταδιακά να επανέλθουμε στην κανονικότητα.»

Ο κ Γεωργιάδης  κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα μας, όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή, από κάθε πόστο που υπηρετεί την Κυβέρνηση. Ειδικά τώρα έχει συχνή επικοινωνία με την 5η ΥΠΕ έχοντας ως προτεραιότητα την επίσκεψη στις δομές υγείας της περιοχή μας, έτσι ώστε να δει από κοντά τις ελλείψεις και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον ευαίσθητο αυτό τομέα της υγείας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εικονική επίσκεψη μαθητών του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο CERN
Επόμενο άρθρο Υπογραφή Σημαντικής Συνεργασίας Μεταξύ Πάρκου Καινοτομίας JOIST και Adani University