Ειδήσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τρίαθλον στη λίμνη Πλαστήρα


Παρά τις δυσμενείς αρχικά καιρικές συνθήκες, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10/7 οι αγώνες Τριάθλου «Τhe Lake Plastira», που οργάνωσε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με την εταιρία whynot.Συγκεκριμένα 238 αθλητές από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Πεζούλας, απ’ όπου και έγινε η έναρξη των αγωνισμάτων. Επαγγελματίες και μη, μικροί και μεγάλοι, όλοι φίλοι του αθλητισμού, διαγωνίστηκαν σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού στο τρίαθλο (κολύμβηση, τρέξιμο, ποδηλασία), με έπαθλο την πρώτη θέση στο βάθρο. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τον μοναδικό συνδυασμό της ομορφιάς του Περιβάλλοντος με τους αθλητικούς αγώνες, κάτι που δύσκολα βρίσκει κανείς σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Το Σάββατο λόγω καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των αθλητών στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου από τον δήμαρχο κ. Νάνο, καθώς και η παρουσίαση των αγώνων από τον κ. Παναγιώτη Ρώτα εκπρόσωπο της εταιρίας whynot.

Σκοπός του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, που ήταν ο βασικός χρηματοδότης της εκδήλωσης, είναι να επαναφέρει το τρίαθλο στη Λίμνη Πλαστήρα και, εί δυνατόν, σταδιακά να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε το θρυλικό X-TERRA. Ήταν μία σπουδαία διοργάνωση η οποία έγινε για τρία χρόνια (2013-2015), αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε η περιοχή να την κρατήσει και μεταφέρθηκε στη λίμνη Βουλιαγμένης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίμνη Πλαστήρα είναι η μόνη στην οποία επιχειρείται η διεξαγωγή αγώνων τριάθλου, μάλιστα σε μια εποχή όπου λίγοι αγώνες γίνονται ανά την επικράτεια.

Στο καλωσόρισμα των αθλητών ο δήμαρχος κ. Νάνος ευχαρίστησε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες, τους συντελεστές και χορηγούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κ. Ρώτα, για την άψογη διοργάνωση. Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος ανέφερε ότι«στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει στη λίμνη Πλαστήρα ένα δυναμικό σημείο αναφοράς εναλλακτικού αθλητισμού, το οποίο θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους συμμετέχοντες»και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να συνδέσει μέσα από ειδικές διαδρομές την Φύση με τον Αθλητισμό και να δημιουργήσει τους θερινούς μήνες σημαντικά αθλητικά γεγονότα, προκειμένου να εισάγει την λίμνη Πλαστήρα στο χάρτη των σημαντικών διοργανώσεων.Με τον τρόπο αυτό, είπε, θα υποστηριχθεί ο Τουρισμός της περιοχής, με εκατοντάδες νέες διανυκτερεύσεις, σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι επιλέγουν διακοπές στη θάλασσα. Επίσης μέσα από την διοργάνωση πανελλήνιων αθλητικών συναντήσεων στόχος είναι να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Λίμνης Πλαστήρα, στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό. «Ο αθλητικός Τουρισμός οφείλει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεδομένου ότι η λίμνη Πλαστήρα είναι μοναδική και μπορεί να μετατραπεί σε διεθνές αθλητικό – προπονητικό κέντρο, με προφανή οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα για την Λίμνη, την Καρδίτσα, την δυτική Θεσσαλία γενικότερα.»

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλε η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τοπικές επιχειρήσειςκαι άλλες βιομηχανίες με χορηγίες ειδών προς τους αθλητές και το κοινό. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν πληρότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και η κίνηση στα καταστήματα εστίασης από τους περίπου 700 αθλητές και συνοδούς που έφερε η διοργάνωση στη λίμνη Πλαστήρα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαδρομές προς το σπίτι, διαδρομές μαζί … και Παραδοσιακές Διαδρομές
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Μ. Τρεμόπουλου στον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο