Ειδήσεις

Μεγάλη συμμετοχή στην νυχτερινή πεζοπορία, που οργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας


Ένα σύνηθες κάλεσμα δραστηριότητας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), δημιούργησε  κοσμοπλημμύρα  σε μονοπάτι της λίμνης Πλαστήρα.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ΕΟΣΚ εκμεταλλευόμενος  την πανσέληνο του καλοκαιριού, τις συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες τις ανιαρές μεγάλης διάρκειας ημέρες του καλοκαιριού, προσκάλεσε μέλη και φίλους της φύσης να συμμετέχουν σε αντίστοιχες δράσεις.

Η Πανσέληνος του ¨κόκκινου ελαφιού¨ αναφέρεται στη βιβλιογραφία διότι είναι η περίοδος που τα νεογέννητα κόκκινα ελάφια αναπτύσσουν το μεταξένιο τους τρίχωμα.

Η λιτή ανακοίνωση της εκδήλωσης λειτούργησε θετικά στη σκέψη και δεκάδες άτομα εντός και εκτός ορίων της Καρδίτσας κάθε ηλικίας και των δυο φύλων, εκατόν εννιά άτομα μετρήθηκαν πρόχειρα,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να τρυπώσουν σε νέα μονοπάτια της περιοχής έχοντας μαζί ένα ποτήρι για κρασί και τον απαραίτητο ρουχισμό λόγω της νύχτας και του ανοιχτού πεδίου.

Τελευταίο φως της ημέρας και η ώρα πλησιάζει για την εκκίνηση  στον αυχένα του Μορφοβουνίου  όπου μόλις επέστρεψε το πολεμικό αεροσκάφος με τον χειριστή Γιώργο Μπαλταδώρο από μια ακόμη νοερή περιπολία στο Αιγαίο.  Απόψε θα σου κάνουμε παρέα θα δούμε μαζί το φεγγάρι από το Β25 τον κωδικό μονοπατιού που πρόσφατα παραδόθηκε για χρήση από τον Δήμο Πλαστήρα στους φυσιολάτρες και τους φίλους της φωτογραφίας λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του.

Τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου που επωμίστηκαν τη διαχείριση της εκδήλωσης φροντίζουν την ασφαλή τακτοποίηση των οχημάτων τη καταγραφή όσων συμμετέχουν τη παροχή πληροφοριών της διαδρομής και προτρέπουν τη μη χρήση κινητού τηλεφώνου και φακού για να προσαρμοστούν τα μάτια όλων στο περιβάλλον φωτός της πανσελήνου που ακόμη δεν ήταν τόσο απλόχερη.

Φτάνουμε στη κορυφή του αγίου Κωνσταντίνου και εκεί ο δήμαρχος Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος καλωσορίζει τους επισκέπτες και κάνει ιστορική αναφορά στο 1601μχ  όταν η εκκλησία καταστράφηκε από την επέλαση των Τούρκων. Το φεγγάρι ανηφορίζει προς τις κορυφές των Αγράφων και οι σχηματισμοί των κοφτερών κορυφών καθηλώνουν τα βλέμματα.

Ο οδηγός ξεκινάει και πίσω του ένα συρμός ατελείωτος ανθρώπων που άνοιξαν τη πόρτα του σπιτιού τους με κατεύθυνση προς τη φύση για να βρεθούν  σε κάτι γνωστό_άγνωστο. Κατηφορίζουμε με ζικ ζακ και φτάνουμε  σε πετρώδες χώρο  που θυμίζει εξέδρες θεάτρου, για να κάνουμε ένα διάλειμμα. Από εδώ θα θαυμάσουμε το φεγγάρι και θα παρακολουθήσουμε τη πορεία του.

Τότε κάποιοι σπάνε το εμπάργκο του φωτός ανοίγουν τα χαρτιά τους και αρχίζουν απαγγελία στίχων. Ήταν η δημοτική θεατρική ομάδα ΟΜ, ο Βασιλης Ντούλιας, η Ιωάννα Ποδηματά, η Ισμήνη Μπαλτά και η Γιούλη Τριανταφύλλου ,με τη συνοδεία κιθάρας από την Βάσω Μπότη. Οι σφυγμοί έπεσαν η όραση στα καλύτερα της και τα ποτήρια κρασιού βγήκαν από τα σακίδια και γιόμισαν ταχύτατα κόκκινο κρασί Μεσενικόλα του αμπελουργού Βασίλη Σταύρου. Τότε ο Δημήτρης Σκαμαγκούλης συνδέεται με το μπουζούκι του στο ”φεγγάρι μάγια μου κανες” με τη φωνή της Κατερίνας Αραμπατζή η ώρα έφτασε 12 τα μεσάνυχτα. Ήταν η στιγμή που ο Κώστας δέχτηκε τούρτα δώρο γενεθλίων από τη σύζυγο και τους φίλους του και το ρεπερτόριο προσαρμόστηκε  στην ιδιαίτερη στιγμή. Η φλογέρα του Τηλέμαχου έδωσε το σύνθημα της αναχώρησης.

Το μονοπάτι Β25 βρίσκεται στον αυχένα Μορφοβουνίου και είναι το μικρότερο της περιοχής μόλις μήκους 1500μ και υψομετρικής ανάβασης 100μ. Προσφέρεται για όλες της ηλικίες για όλη την περίοδο του χρόνου και μπορεί να είναι χώρος προπόνησης ορεινού τρεξίματος για αθλητές λόγω του μαλακού πεδίου και των κλίσεων. Επίσης προσφέρεται για φωτογραφίσεις λόγω του ανοιχτού πεδίου στο θεσσαλικό κάμπο και μέρους της λίμνης Πλαστηρα και των βουνών των Αγράφων.

Για να είσαστε σε επαφή με τον ΕΟΣ Καρδίτσας περιηγηθείτε στο www.eoskarditsas.gr η αποστείλατε μήνυμα στο mail eoskarditsas@yahoo.gr για να λαμβάνεται ενημερώσεις

Καλό καλοκαίρι, ας μείνουμε σε επαφή με τη φύση.

 

Προηγούμενο άρθρο Fashion City Outlet: Εκπτώσεις έως -80% και Τιμές που δεν τις φαντάζεσαι!!
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας στο Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο