Ειδήσεις

Μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι αναδείχθηκε ο Γ. Σ. Μουζακίου


Μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι αναδείχθηκε ο Γ. Σ. Μουζακίου καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας του Απόλλωνα Καρδίτσας με σκορ 47-61. Παρ’ ότι και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες οι παίκτες που αγωνίστηκαν έβγαλαν πάθος και αγωνιστικότητα σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τοπικού ντέρμπι.

Καλύτερα ξεκίνησε η ομάδα του Μουζακίου με τον Νίκο Κακκαβά να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πετυχαίνοντας 19 πόντους με ένα τρίποντο και να δίνει ένα μικρό προβάδισμα 4 πόντων με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (07-11)

Το παιχνίδι ειδικά στο πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από τα δυνατά μαρκαρίσματα, τις πολλές επαφές με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να κινηθούν σε χαμηλά ποσοστά όσο αναφορά το σκοράρισμα.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα βραχείας κεφαλής στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Όμως στα τελευταία λεπτά κάποια επιπόλαια λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα του Απόλλωνα να προσπεράσει με καλάθι του Πανταζή με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (37-35).

Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο με πιεστική άμυνα των Θοδωρή Ψύρρα και Δημήτρη Ελευθερίου στην περιφέρεια οι κιτρινόμαυροι έκλεψαν αρκετές μπάλες βάζοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Οι παίκτες του Απόλλωνα προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ με κορυφαίο τους παίκτη τον Χρήστο Τσέγκο που πέτυχε 22 πόντους με 4 τρίποντα. Όμως ο έμπειρος Σωτήρης Χρηστάκος με 8 πόντους στην τελευταία περίοδο και ένα καθοριστικό τρίποντο διεύρυνε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (41-52) σφραγίζοντας έτσι τη νίκη για την ομάδα του Μουζακίου.

Επόμενο παιχνίδι για τον Γ.Σ. Μουζακίου είναι εντός έδρας με την ομάδα του Α.Σ. Βαλίος Λάρισας.

Δεκάλεπτα: 07-11, 20-20, 37-35, 47-61

Απόλλων Καρδίτσας (Παππάς): Ζιάκανος 7, Ντασιώτης, Πανταζής 2, Τσιανάκας, Κατσαρός 7(1), Τσέγκος 22(4), Ελευθερίου Α. 2, Ρουκάς 3(1), Παπανδρέας 4.

Γ.Σ.Πασιαλής Μουζακίου (Μπελάγιας): Ψύρρας 10, Ελευθερίου 8, Κακκαβάς 19(1), Αμβροσίου 6, Σαββόγλου 6, Τσιτσώνης Κ. 2, Μπαμπάκος, Χρηστάκος 10(1), Μπίζιος, Σταμούλης.

Προηγούμενο άρθρο Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά, φώναξαν οι αγρότες της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τα τρακτέρ της οργής κατέλαβαν το Σύνταγμα