Ειδήσεις

Μέλη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας Αποστολή στο Δήμο Παλαμά


Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ιδρύθηκε το 2010 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με εθνική και διεθνή εμβέλεια, αναπτύσσοντας δράσεις στον ανθρωπιστικό, αναπτυξιακό κι εκπαιδευτικό χώρο. Ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών της τοπικής κοινότητας η ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’ διευρύνει το φάσμα των υπηρεσιών της στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας μέσω του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Καρδίτσα, που άρχισε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2019 με χρηματοδότηση από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», καλύπτοντας ανάγκες σε όλο τον Νομό Καρδίτσας.

Κατόπιν ανάπτυξης συνεργασίας με τον Δήμο Παλαμά, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος θα βρίσκονται κάθε Πέμπτη 13:00 -18:00 στο Κέντρο Κοινότητας Παλαμά, όπου θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους κατόπιν ραντεβού σε παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και φορείς.

Συγκεκριμένα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, συμβουλευτικής, μαθησιακής ενίσχυσης, ενημέρωσης και πρόληψης μέσω εξατομικευμένων παρεμβάσεων βασισμένων κατόπιν αξιολόγησης στις ανάγκες του κάθε παιδιού κι εφήβου.

Μέσω σχεδιασμού κι εφαρμογής κατάλληλων ψυχοπαιδαγωγικών προγραμμάτων, προγραμμάτων ανάπτυξης κι ενίσχυσης των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, στόχος είναι η υποστήριξη των παιδιών κι εφήβων τόσο σε θεραπευτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρώιμης παρέμβασης, διασφαλίζοντας και προάγοντας την προσωπική τους ανάπτυξη. Καθώς επίσης μέσω των συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τους γονείς, ενδυναμώνεται η επάρκεια της οικογένειας προάγοντας την ομαλή προσαρμογή των μελών τους στο ευρύτερο περιβάλλον.

Τέλος μέσω της διασύνδεσης με σχολεία, φορείς και υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, διαμορφώνονται ευέλικτα και λειτουργικά προγράμματα συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην ολιστική αντιμετώπιση των ατομικών και κοινωνικών προκλήσεων που έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Μέσω δε, πραγματοποίησης δράσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της κοινότητας, στόχος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών κι εφήβων και η προστασία των δικαιωμάτων τους, καταπολεμώντας ταυτόχρονα πάσης φύσεως διακρίσεις.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας ή για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να προσέλθετε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας Παλαμά κάθε Πέμπτη 13:00-18:00 ή να καλέσετε στο τηλέφωνο της δομής 24410-22310 (εσωτ. γραμμή 2).

 

Προηγούμενο άρθρο Μόλις ένα θετικό κρούσμα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας