Ειδήσεις

Mercedes-Benz: Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει;


H Mercedes-Benz είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο της αυτοκίνησης. Στα τέλη του 19ου αιώνα ο KarlBenz δημιούργησε το πρώτο επίσημο «αυτοκίνητο» στον κόσμο με κινητήρα, εφεύρεση που έμελλε να αλλάξει το μέλλον των μετακινήσεων! Στο πέρασμα των χρόνων έχει παρουσιάσει μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα. Οι τετράτροχες δημιουργίες της αφήνουν εποχή και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για οχήματα απαράμιλλης ποιότητας, με γνήσια πολυτελή χαρακτηριστικά και κορυφαία τεχνολογία.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν ένας τέτοιος κατασκευαστής να μένει έξω από τις εξελίξεις. Η ηλεκτροκίνηση είναι η τάση της εποχής, καθώς όλες οι μάρκες ασχολούνται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και παρουσιάζουν όσα περισσότερα μπορούν. Η Mercedes-Benzκατέχει ηγετική θέση στην αγορά, αφού διαθέτει μεγάλη ποικιλία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, δραστηριοποιείται σε διάφορες κατηγορίες. Από τα κλασικά sedan, μέχρι τα… hotSUV, επταθέσια μοντέλα, ακόμη και πολυμορφικά βαν μεταφοράς προσώπων!

Η πιο προσιτή επιλογή είναι η MercedesEQA, ένα SUVπου βασίζεται στην GLAκαι έχει σαν στόχο να προσελκύσει μεγάλο αγοραστικό κοινό στις εκθέσεις της γερμανικής μάρκας. Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, με έναν ή δύο κινητήρες και κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, αντίστοιχα. Όπως κάθε Mercedes, διακρίνεται για την ποιότητα κατασκευής, την τεχνολογία και το κύρος της, ενώ τα καταφέρνει εξαιρετικά στο κομμάτι της αυτονομίας, καθώς εξασφαλίζει πολλές εκατοντάδες χιλιομέτρων κίνησης με μια μόνο φόρτιση.

Όποιος αναζητά μια πιο πρακτική εκδοχή της… ίδιας βάσης, υπάρχει η EQB. Με πιο “boxy” σχεδιασμό, ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά με καλύτερους χώρους και δυνατότητα συνδυασμού με επταθέσιο εσωτερικό, κάτι που θα βολέψει απίστευτα τις πολύτεκνες οικογένειες ή όσους έχουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. Διατίθεται στην ίδια γκάμα εκδόσεων με την EQA, για αυτό και είναι προφανές ότι… συγγενεύουν σε μεγάλο βαθμό, τόσο σε επίπεδο κινητήρων, όσο και μπαταρίας.

Φυσικά, όσο ανεβαίνουμε, η Mercedes-Benz προσφέρει ακόμη πιο εντυπωσιακές ηλεκτρικές προτάσεις. Η EQEείναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όπως μαρτυράει το τελευταίο γράμμα του ονόματός της, πρόκειται για την αντίστοιχη E-Classτης ηλεκτροκίνητης γκάμας της. Αδιαπραγμάτευτα πολυτελής, με αεροδυναμικό σχεδιασμό και πλούσια γκάμα κινητήρων, ακόμη και AMGεκδόσεις, η EQEείναι ένα executivesedanπου δεν απαρνείται τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας. Απλά, τις σερβίρει σε… ηλεκτρική συνταγή! Μάλιστα, προσφέρεται και η EQESUV, ένα αντίστοιχο μοντέλο αλλά με SUVαμάξωμα.

Στην ίδια φιλοσοφία συναντάμε και την κορυφαία EQS. Το τελευταίο γράμμα του ονόματος για ακόμη μια φορά μας δείχνει που «ανήκει» το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Πρόκειται για την S-Classτης ηλεκτρικής γκάμας, δηλαδή για μια κορυφαία λιμουζίνα που ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο έχει στη φαρέτρα της η Mercedes-Benz, μαζί με απίστευτη άνεση, εκπληκτικές τεχνολογίες και υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Ακολουθώντας την ίδια πρακτική με την EQE, η EQSπροσφέρεται και ως SUV, με το όνομα EQSSUV, για εκείνους που ζητούν όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της EQS, αλλά με υπερυψωμένο αμάξωμα που έχει… ζήτηση.

Η γκάμα όμως, δεν σταματάει εδώ. Μετά τις… A, B, Eκαι S, πρέπει να εκπροσωπηθεί και η σειρά “C”. Η EQCήταν το πρώτο μοντέλο που πήρε τα γράμματα “EQ” στο όνομά της, καθώς ανέλαβε το δύσκολο έργο να μας συστήσει τη νέα γενιά αυτοκινήτων της Mercedes. Προφανώς έχει ψηλά στη λίστα των χαρακτηριστικών της την πολυτέλεια, την τεχνολογία και την άνεση, όπως κάθε γνήσια Mercedes. Τέλος, η EQVείναι η πιο «ιδιαίτερη» πρόταση στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της Mercedes, καθώς πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση της V-Class, του μεγάλου, πολυτελούς vanτης εταιρείας που εδώ και χρόνια αποδεικνύει την αξία του σε επαγγελματική και όχι μόνο εκδοχή. Δεν διατίθεται με κενό χώρο φόρτωσης παρά μόνο με καθίσματα (έως 8 θέσεις) για μεταφορά προσώπων.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων της Ασημίνας Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας