Ειδήσεις

Μέσω ΕΣΠΑ θα προτείνει το ΥΠΠΟΑ να υλοποιηθεί η μελέτη αξιοποίησης της Σπηλιάς Καραϊσκάκη


Η αξιοποίηση της Σπηλιάς Καραϊσκάκη που βρίσκεται στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας κυριάρχησε στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με καταγωγή από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας τόνισε στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού πως η αξιοποίηση της Σπηλιάς στην οποία γεννήθηκε ο ήρωας και οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αναδειχθεί ως ιστορικό μνημείο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Η κα. Μενδώνη παρακολούθησε με δέουσα προσοχή τα όσα της παρουσίασε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής και αναγνώρισε τη σπουδαιότητα ανάδειξης της Σπηλιάς στην οποία γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης ως ιστορικό μνημείο. Επίσης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε τον κ. Κωτσόπως έχει παραληφθεί από το Υπουργείο η μελέτη που αφορά την ανάπλαση της Σπηλιάς που στάλθηκε από το Δήμο Μουζακίου και το Υπουργείοθα καταθέσει πρόταση έτσι ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η ανάδειξη της Σπηλιάς και να αντληθούν από εκεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε:

«Ο γνωστός και ως «ο γιος της καλογριάς», Γεώργιος Καραϊσκάκης αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες επαναστάτες του 1821 καθώς η συμβολή του οδήγησε στην ελευθερία των Ελλήνων και στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους. Αποτέλεσε το  δικό μας εθνικό ήρωα, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι και σημάδεψε με τη ζωή και τη δράση του όλη την περιοχή μας, συμβάλλοντας σημαντικά απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό. Συναντήθηκα σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη και έθεσα το ζήτημα της αξιοποίησης της Σπηλιάς στην οποία γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης έτσι ώστε να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο πρόγραμμα Τρίτσης θα ενταχθεί το Γυμνάσιο Μεσενικόλα
Επόμενο άρθρο Πιλοτικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση ανακυκλωμένων αδρανών υλικών σε τεχνικά έργα