Ειδήσεις

Μια νέα σύγχρονη προνοιακή δομή θα αποκτήσει η Καρδίτσα


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας, μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Το κτήριο αυτό, πλησίον του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης, θα λειτουργήσει για την στήριξη του Προνοιακού και Φιλανθρωπικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Για τον λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών.

Παρέστησαν ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσης, η Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσης, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Κωνσταντίνος Νούσιος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσης, ο Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Βασίλειος Τσιάκος, Δήμαρχος Καρδίτσης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δημήτριος Κουτρουμάνος, Ειδικός  Σύμβουλος Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας, οι εργολήπτες, κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως και συμπολίτες.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ.  ευρώ   χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και  με την ολοκλήρωσή του, αποδίδεται στην πόλη μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Προβλέπονται χώροι  συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και Τράπεζας Ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-Κοινωνικά Φροντιστήρια στον 3ο όροφο και Ξενώνας βραχυχρόνιας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.


Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τέσσερις άνω του ισογείου ορόφους με επικάλυψη από ξύλινη κεραμοσκεπή στέγη, εδραζόμενη στην πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα του ανωτέρω ορόφου. Το οικόπεδο επί του οποίου πρόκειται να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει επιφάνεια 2370,20 τ.μ., η συνολική του δόμηση είναι 2.158,40τ.μ. και το ύψος του 18,00μ. με προσθήκη στέγης 2,00μ. Εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης βάσει Οικοδομικής Αδείας καθώς και η προσβασιμότητα των ΑμΕΑ σε όλους τους χώρους, τόσο τους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς, όλων των λειτουργιών και χρήσεων του.
Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας  προβλέπεται επίσης  η προμήθεια και η εγκατάσταση εξοπλισμού, για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νίκη για την ομάδα καλαθοσφαίρισης αγοριών του 3ου ΓΕ.Λ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες