Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου, η μεγάλη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με τον φετινό εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την Κήρυξη της Επανάστασης του 1821, αποτελούν ημέρα ορόσημο για όλους του Έλληνες.

Διακόσια χρόνια ιστορικής πορείας, κατά την διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκε το νέο Ελληνικό κράτος, συντελέστηκε η εδαφική ολοκλήρωση της πατρίδας μας και η ένταξή μας στην μεγάλη οικογένεια των σύγχρονων ευρωπαϊκών Δημοκρατιών.

Σήμερα, εμπνεόμενοι από τις αξίες και τα ιδανικά της εθνεγερσίας του 1821 καλούμαστε     ν’ αντιμετωπίσουμε νέες  σύγχρονες απειλές.

Σήμερα, που δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην πρωτόγνωρη υγειονομική πρόκληση της εποχής μας.

Σήμερα, που αποδεικνύουμε στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτές τις αρχές και αξίες καλούμαστε σήμερα να δικαιώσουμε.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και πάλι έναν εχθρό, σαφώς διαφορετικό από αυτόν του Απελευθερωτικού Αγώνα. Επικίνδυνο όμως και φονικό.

Δίνουμε τη δική μας μάχη επιβίωσης, με ψυχραιμία, πειθαρχία, και όραμα ελπίδας. Ταυτόχρονα, την κρίσιμη αυτή ώρα ενώνουμε δυνάμεις, αγωνιζόμαστε με αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνικής ευθύνης, με θάρρος και σθένος, για να πετύχουμε  τον στόχο και για να βγούμε ξανά νικητές με τις  λιγότερες δυνατές απώλειες.

Τιμούμε τους ήρωες, παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους.  Με το βλέμμα στο μέλλον, ας δημιουργήσουμε όλοι ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μας, για τον Δήμο μας  και για όλους τους Δημότες,  για τις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!

Χρόνια πολλά στην Πατρίδα μας!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνέντευξη Λ. Μπακούρας: Πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτυγχάνει ανάπτυξη, μείωση τιμολογίων και απόδοση για τους μετόχους
Επόμενο άρθρο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού εν μέσω αυστηρών μέτρων