Ειδήσεις

Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα


Ο ελληνισμός γιορτάζει σήμερα τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση.

Διακόσια χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους, που υπενθυμίζουν τα όπλα που είχε ο Ελληνισμός στη φαρέτρα του, ώστε να μεγαλουργήσει στο διάβα των δύο αιώνων από την ελληνική Επανάσταση. Θυμίζουν την πολυκύμαντη διαδρομή της πατρίδας μας, τις αντιξοότητες, τις τραγωδίες αλλά και τα μεγάλα επιτεύγματα του ελληνισμού.

Τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες που επέτρεψαν στους Έλληνες να σταθούν όρθιοι. Τις μεγάλες επιτυχίες που επέτρεψαν στη χώρα μας να ενταχθεί στον πυρήνα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο ώστε, σήμερα να κατατάσσεται στις πιο ευημερούσες χώρες της υφηλίου.

Αυτό το μήνυμα της εθνικής ενότητας, της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης είναι πάντα επίκαιρο και ισχυρό. Και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ελληνισμός στον νέο αιώνα της νεότερης ιστορίας μας.

Στη φετινή επέτειο, δυστυχώς, η μαθητιώσα νεολαία δεν θα παρελάσει για να τιμήσει του Ήρωες μας.

Η ελληνική σημαία όμως θα συνεχίσει να κυματίζει περήφανα στα μπαλκόνια των σπιτιών μας. Και η φλόγα της αγάπης για την πατρίδα θα συνεχίσει να καίει στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Ώστε σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε κερδίσει οριστικά τη μάχη της υγειονομικής κρίσης και να κατακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας.

Και να μπορέσουμε να τιμήσουμε τους αθάνατους Ήρωες του Έθνους μας, με ασφάλεια και με όλες τις τιμές που αρμόζουν στους πρωτεργάτες της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!

Προηγούμενο άρθρο Φωταγωγήθηκε η Σπηλιά του Καραϊσκάκη για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου