Ειδήσεις

Μήνυμα της Αν. Δ/ντριας Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Βασιλικής Ζιάκα για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γίνεται σήμερα μια αφορμή για να γιορτάσουμε τον Αθλητισμό στα σχολεία, μια αφορμή για να βιώσουμε τη χαρά που μπορεί να προσφέρει σε όλους μας και ειδικότερα στους μαθητές, στα παιδιά μας. Στις σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και  μαθητές θα υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες θα διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

Στόχος της Σχολικής Κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών. Με βασικό σύνθημα «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια ζωή» γίνεται κατανοητή η εφ’ όρου ωφελιμότητα της άθλησης στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ανθρώπου, όπως πολύ ορθά είχε εκφραστεί με ακρίβεια και σαφήνεια από τους προγόνους μας στη φράση «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα.

Ο αθλητισμός αποτελεί δείγμα πολιτισμού για μία κοινωνία, αφού πέρα από το προφανές, διαμορφώνει συμπεριφορές και δεξιότητες, καλλιεργεί την ομαδικότητα την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την ευγενή άμιλλα, μας ωθεί να έρθουμε πιο κοντά, καλλιεργεί την ευεξία της ψυχής και του σώματος, μας ταξιδεύει, μας ωθεί να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας όρια, μας ωθεί να αγγίξουμε την βέλτιστη πλευρά του εαυτού μας.

Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, σήμερα τον αθλητισμό!

Ας διασκεδάσουμε, ας παίξουμε!

Ας τιμήσουμε την αξία της άθλησης!

Ας γίνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές του ιδεώδους των Ολυμπιακών  Αγώνων!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
Επόμενο άρθρο Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμογής, τρέχουσες αποφάσεις, δυσνόητα πεδία