Ειδήσεις

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας Λίας Ρογγανάκη για την εθνική επέτειο


Την νύχτα της 28ης Οκτώβριου, ο λαός της Αθήνας ξυπνούσε από το θόρυβο των σειρήνων, μπαίνοντας στην δύνη ενός πολέμου. Το ραδιόφωνο καλούσε σε επιστράτευση τους Έλληνες και η αθάνατη ελληνική ψυχή αποκρίθηκε με λεβεντιά στο κάλεσμα της ιστορίας για  να δώσει μια άνιση μάχη.

Άλλωστε…  «η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».

Οι Έλληνες με σθένος, ηρωισμό και αυτοθυσία διατράνωσαν στην ανθρωπότητα την ακλόνητη αποφασιστικότητα τους, να προασπίσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος την πατρίδα τους. Ο απερίγραπτος ηρωισμός τους  αποτυπώθηκε στην φράση «κάποτε λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από σήμερα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Η 28η Οκτωβρίου, δεν μπορεί να αποτελεί μόνο μέρα εορτασμού, ιστορικής μνήμης και τιμής του αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία, καθώς το θάρρος, η ομοψυχία, η γενναιότητα και οι αρχές με τις οποίες αγωνίστηκαν αποτελούν έμπνευση για κάθε γενιά.

Η γενιά του ’40 έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία. Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη στην επόμενη γενιά μια κοινωνία  ευημερίας και προόδου.

Άλλωστε αυτοί μας δίδαξαν πως στο τέλος μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες η νίκη στεφανώνει αυτούς που έχουν το σθένος και το ήθος να μάχονται για ιδανικά και αξίες.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους.

 

Προηγούμενο άρθρο Αλλαγή Ημερομηνίας Διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Η αποκατάσταση των υποδομών στις προτεραιότητες του Δήμου Καρδίτσας