Ειδήσεις

Μήνυμα της περιφερειακής Δ/ντριας α΄θμιας και β΄θμιας Θεσσαλίας Βασιλικής Ζιάκα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στα σχολεία της Θεσσαλίας μετά  τις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας με τα ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την πρώτη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στο σχολικό περιβάλλον.

Βασικός γνώμονας αυτή την περίοδο των δύο εβδομάδων υπήρξε η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων καθημερινά.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας χαρτογραφώντας την  υφιστάμενη κατάσταση σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών, οδικής προσβασιμότητας, δρομολογώντας, επίσης, τις διαδικασίες για την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου εκπαιδευτικού υλικού και σχολικού εξοπλισμού.

Ως τώρα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των περισσότερων σχολικών μονάδων και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές παρέχοντάς τους ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά τους, ψυχολογική υποστήριξη, μάσκες προστασίας, όπου χρειάζεται, αντισηπτικά και εμφιαλωμένο νερό.

Σε όσα σχολεία πραγματοποιηθούν μαθήματα εξ΄αποστάσεως μέσω του ψηφιακού σχολείου το ΥΠΑΙΘΑ θα παραχωρήσει tablets για να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές.

 

Οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες έχουν μετακινηθεί λόγω των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας, μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολείο της περιοχής που τώρα κατοικούν. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα αποστείλουν σχετικές οδηγίες στις Σχολικές Μονάδες. Είναι αυτονόητο πως οποιαδήποτε στιγμή καταστεί εφικτό να επιστρέψουν στον αρχικό τόπο κατοικίας τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, επομένως, οργάνωσης και μεθόδευσης και με βασικά εφόδια το θετικό κλίμα, την αισιόδοξη διάθεση και το πνεύμα αλληλεγγύης είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για την εκπαίδευση των μαθητών μας και να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για χρήση επιπλέον κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού