Ειδήσεις

Μήνυμα της βουλευτή Ν.Δ. Ασημίνας Σκόνδρα για την 28η Οκτωβρίου


Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Ως ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για την ιστορία του έθνους μας, παραμένει πάντα η 28η Οκτωβρίου, η ημέρα που γιορτάζουμε το περήφανο «ΟΧΙ» των ηρώων του 1940.

Οι Έλληνες έκαναν όλη την ανθρωπότητα να μιλά για τις αρετές του έθνους μας, την ανδρεία, την αυταπάρνηση και την δίψα για ελευθερία.

Σήμερα τιμούμε την ιστορική αυτή γενιά, που υπερασπίστηκε την πατρίδα και με μας δίδαξε ότι τα ιδανικά και η τόλμη είναι πάνω από όλα. Την γενιά που μας έδειξε τι σημαίνει θυσία και ηρωισμός.

Από το παράδειγμά τους αντλούμε δύναμη. Καταθέτουμε το σεβασμό μας, στους ήρωες που πάλεψαν για την Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια, την Δημοκρατία.

Τα διδάγματα που απορρέουν από την 28η Οκτωβρίου του ’40, είναι σήμερα πιο επίκαιρα και ζητούμενα. Ως πολίτες οφείλουμε να τα κάνουμε πράξη και στάση ζωής, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα.

Οι συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων μας, αλλά και η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή επιβάλλουν να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καλούμαστε να υψώσουμε το εθνικό μας ανάστημα, λέγοντας πάντα «όχι» σε οτιδήποτε περιορίζει και θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Είμαστε λαός ειρηνικός, αλλά αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με σθένος και αποφασιστικότητα. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία!

Έχουμε καθήκον να βαδίσουμε στο μέλλον με το κεφάλι ψηλά, πατώντας γερά στην ιστορική μας κληρονομιά.

Οι Έλληνες κρύβουμε μέσα μας δύναμη αστείρευτη και ανίκητη. Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα και αποφασισμένοι  μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε από προγόνους – ήρωες. Η εθνική μας ταυτότητα και η προσήλωση στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Η εθνική ομοψυχία απαιτεί καθημερινούς αγώνες.

Η πατρίδα μας πλέον στέκει όρθια, περήφανη και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και σεβασμού. Αυτή την  παρακαταθήκη, καλούμαστε εμείς σήμερα να την αξιοποιήσουμε και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενικές.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τίμησε την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά την πραγματοποίηση της παρέλασης, λόγω του εορτασμού της Εθνικής Επετείου