Ειδήσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ταυτισμένη απόλυτα με την αταλάντευτη και ηρωική στάση ενός ολόκληρου λαού, απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.

Το ‘’ Έπος του ΄40’’ καταγράφηκε στη μνήμη των Ελλήνων, σαν παρακαταθήκη ενότητας και αντίστασης  και μια από τις ηρωικές εξάρσεις του ελληνισμού, απέναντι στον κίνδυνο του αφανισμού από έναν υπέρτερο εχθρό.

Αποτείουμε και φέτος ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς ήρωες του Αλβανικού μετώπου και τους διαβεβαιώνουμε ότι τα κατορθώματά τους θα αποτελούν οδηγό – φάρο στη δύσκολη πορεία του Έθνους μας.

Ογδονταδύο χρόνια από το μεγαλειώδες ‘’ΟΧΙ’’ του  Ελληνικού λαού στους κατακτητές, το μήνυμα της άρνησης και της μη υποταγής, παραμένει πάντοτε επίκαιρο, για τις νέες γενιές που καλούνται να υπερασπίσουν τα ιδανικά και τις αξίες της Πατρίδας μας.

Ειδικά σήμερα που η γειτονική Τουρκία κλιμακώνει καθημερινά τις προκλήσεις, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, η Ελλάδα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έτοιμη να πει ξανά ‘’ΟΧΙ’’, σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία.

 

 

Χρόνια πολλά Ελλάδα

 

Χρόνια πολλά σε όλους

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Παρασκευή 28/10
Επόμενο άρθρο Τελετή αναγόρευσης διδακτόρων και απονομής διπλωμάτων σε αποφοίτους