Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κων/νου Ζαχαρή για την εθνική επέτειο


Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, Διπλή γιορτή η σημερινή, θρησκευτική και εθνική, οι έλληνες γιορτάζουμε τον  Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την αναγγελία σάρκωσης του θεανθρώπου Χριστού και ταυτόχρονα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Η ελληνική επανάσταση του 1821 είναι το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της νεώτερης ιστορίας μας, καθώς το ελληνικό έθνος καταφέρνει μετά από 400 χρόνια σκληρής σκλαβιάς ν’ αποκτήσει κρατική υπόσταση. Ο αγώνας των ελλήνων είναι σκληρός, οι έλληνες υπόκεινται από τους τούρκους σε εξισλαμισμό, σε παιδομάζωμα, αρπάζονται, σφαγιάζονται. Δεν πτοούνται όμως, παρόλα τα μαρτύρια κατορθώνουν να διατηρήσουν την εθνική τους συνείδηση με την βοήθεια της Ορθόδοξης πίστης τους και της ελληνικής γλώσσας.

Την αυτοθυσία των ελλήνων για την εθνική τους ανεξαρτησία θα την ακολουθήσουν αργότερα και άλλοι υπόδουλοι λαοί. Οι έλληνες θα δείξουν τον δρόμο της ελευθερίας.

Χάρη στο πείσμα και την επιμονή των Ελλήνων, το Ελληνικό Έθνος διατήρησε την Εθνική του συνείδηση και την πίστη του στη Χριστιανική Θρησκεία και δεν αφομοιώθηκε από άλλους λαούς. Οι Έλληνες ενωμένοι έγραψαν χρυσές σελίδες στο διάβα της ιστορίας τους με ηρωισμό και αυτοθυσία, παρόλο που ήταν μια χούφτα σε σύγκριση με τον εχθρό ο οποίος ήταν πολυάριθμος και εξοπλισμένος. Όμως η ιδέα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας αλλά και η πίστη στα ιδανικά της πατρίδας τους κράτησε ζωντανούς.

Σήμερα όλοι εμείς οι Έλληνες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε όλα αυτά τα ιδεώδη που κληρονομήσαμε αλλά και την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ που οφείλουμε την Ελευθερία, την Εθνική μας υπόσταση και την ευημερία μας η οποία στηρίχθηκε στις θυσίες των αγωνιστών του 1821.

Ζήτω το Έθνος ! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 !

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διδακτική Επίσκεψη Τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου