Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντη Περιφερειακής Εκπ/σης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη για την 25η Μαρτίου


Αξιότιμα Στελέχη της εκπαίδευσης, Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, Δεν είναι μόνον ημέρα γιορτής σήμερα. Δεν είναι μόνον ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμών σε κείνους που ξεσηκώθηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία του Γένους μας. Δεν είναι μόνον ημέρα για εκφώνηση λόγων μεστών στο συναίσθημα για το κλέος των προγόνων μας στους οποίους χρωστάμε την ύπαρξή μας ως έθνος.

Είναι ημέρα, που στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821,κλείνουμε ευλαβικώς το γόνυ μας προσευχόμενοι και αναρωτώμενοι «πώς θα βαστάξουμε».  Είναι ημέρα φώτισης από αυτό το μεγαλειώδες. Είναι ημέρα έμπνευσης από τις ηρωικές μορφές και τον αγώνα τους.

Γιατί, ο αγώνας τους για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, είναι η αφορμή να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας μας, του κράτους μας. Και  ένα είναι το όπλο «για να βαστάξουμε». Η παιδεία. Η παιδεία, με στόχους και οράματα. Η παιδεία που θα μας θωρακίζει, ώστε τις αξίες και τα ιδανικά να μην τα απεμπολούμε, και θα συμβάλει, ως υπεύθυνοι πολίτες με κριτική σκέψη και με βαθιά ιστορική γνώση, να κρατήσουμε το Έθνος μας ορθό˙ το κράτος μας ισχυρό˙ την πατρίδα μας αλώβητη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με τηλεδιάσκεψη
Επόμενο άρθρο Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Αργιθέας