Ειδήσεις

Μήνυμα του Διευθυντής Δ.Ε. Καρδίτσας Κων/νου Ζαχαρή για τη νέα σχολική χρονιά


Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητά μας παιδιά, 1η Σεπτεμβρίου σήμερα και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, για να μας συνταξιδέψει σε νέες γνωσιακές και συναισθηματικές εμπειρίες, να μας εξελίξει, να μας βελτιώσει ως εκπαιδευτικούς, μαθητές, ανθρώπους.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν ήταν δύσκολα για όλους μας, περισσότερο ή λιγότερο επώδυνα. Η ξαφνική πανδημία που ενέσκηψε σε ολόκληρο τον πλανήτη επιβάρυνε επαγγελματικούς και κοινωνικούς ρόλους, τραυμάτισε ανθρώπινες σχέσεις και επηρέασε αρνητικά τον πυρήνα της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας. Ευτυχώς, όπως διαφαίνεται, έχει αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Τούτη η χρονιά που μόλις ξεκινά ευελπιστούμε να είναι γόνιμη και δημιουργική, αποφεύγοντας αστοχίες και παραλείψεις. Είμαι σίγουρος πως θα εργαστούμε με ευσυνειδησία και μεράκι για αυτό.

Προσωπικά, από τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου και της ευθύνης που αυτή συνεπάγεται, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες, καθώς  και τις οικογένειές τους, ήρεμη, ασφαλή, απρόσκοπτη  και δημιουργική νέα χρονιά.

Θέλω να πιστεύω πως οι μέρες ραστώνης και ανάπαυλας που προηγήθηκαν πρόσφεραν κατά το δυνατό στους περισσότερους την ευκαιρία για ξεκούραση και απόδραση από όσα βαραίνουν το νου και την ψυχή μας. Επομένως είμαστε πια  καθόλα έτοιμοι  να εργαστούμε και φέτος για επίτευξη στόχων, πραγματοποίηση προσδοκιών, βίωση ονείρων.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με αλλαγές στην καθημερινότητα του σχολείου, νέες ανάγκες και προκλήσεις. Για να τα αντιμετωπίσουμε απαιτείται εμπιστοσύνη και προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες αλλά κυρίως αποθέματα ψυχής, τα οποία είμαι βέβαιος ότι διαθέτετε σε επάρκεια.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας θα είμαστε δίπλα σας, για να συμπορευτούμε και να συνεργαστούμε για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας, αφομοιώνοντας κάθε θετικό και εξομαλύνοντας κάθε αρνητικό που ίσως παρουσιαστεί. Με συχνές συναντήσεις και καθημερινές επαφές θα είμαστε σε επικοινωνία, για να ανταλλάσσουμε απόψεις και προτάσεις, να εντοπίζουμε τυχόν δυσκολίες και προβλήματα που προκύπτουν και να φροντίζουμε για την εξάλειψή τους.

Με λογισμό και κυρίως με όνειρα και με τα μάτια της ψυχής «πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα», σας καλωσορίζω στο φυσικό μας περιβάλλον, αυτό του σχολείου, σας εύχομαι καλή δύναμη, υγεία και προκοπή.

Δημιουργική και χαρούμενη  σχολική χρονιά!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την επέτειο απελευθέρωσης του Τυρνάβου από τον τουρκικό ζυγό
Επόμενο άρθρο Προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε όλη τη Θεσσαλία