Ειδήσεις

Μήνυμα του Κώστα Ξυλομένου για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου


Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας, που με όπλο τους την αγάπη για την πατρίδα αντιστάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό, σε μια περίοδο που ο εχθρός φάνταζε αήττητος, ακόμα και για τις μεγάλες δυνάμεις.

Με αληθινό ηρωισμό που αυθόρμητα υποστηρίχθηκε από το μεγάλο σύνολο των πλατιών λαϊκών δυνάμεων και συγχρόνως ως μια κορυφαία στην σύγχρονη Ιστορία πράξη αντίστασης, εναντίον του ναζισμού για την υπεράσπιση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.

Το έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης παραμένουν έως σήμερα ζωντανά στη συλλογική μνήμη. Ο κίνδυνος εξάλλου του φασισμού κάθε μορφής ελλοχεύει και συνεχίζει να αμφισβητεί την ελευθερία και αυτοδιάθεση των λαών προκαλώντας αιματηρούς πολέμους. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες αποτελεί για εμάς πολύτιμη κληρονομιά και ιστορική παρακαταθήκη.

Σήμερα καλούμαστε να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας και μαζί με την τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης να αναλάβουμε ταυτόχρονα και τον ιστορικό μας ρόλο. Να αγωνιστούμε αποφασισμένοι για να υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια, τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα μας θυμίζει πάντα το λαμπρό παρελθόν, αλλά κυρίως θα είναι οδηγός για να μας φωτίζει την πορεία μας στο μέλλον.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου. Ζήτω το ΟΧΙ του ελληνικού λαού

Κωνσταντίνος Ξυλομένος πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ. MSc

Επικεφαλής Δημοτικής κίνησης «ΑλλΑΓή_στην_ΠΡάΞΗ»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής στους πλημμυροπαθείς
Επόμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων