Ειδήσεις

Μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών


Αγαπημένα μου παιδιά! Η δωδεκαετής πορεία σας στο σχολείο τελείωσε και καλείστε τώρα να λάβετε μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να εισαχθείτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ἡ πρόκληση μεγάλη, όπως και η εργασία, το άγχος, ὁ κόπος σας. Συμπαραστάτες στην προσπάθειά σας έχετε τούς γονείς σας, τούς καθηγητές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, καθώς και την δική μου προσευχή και τις εγκάρδιες ευχές μου για κάθε επιτυχία στον δύσκολο δρόμο που επιλέξατε.

Είναι όμορφο πού έχετε στόχους και ακόμα ομορφότερο πού δείχνετε την θέληση να πετύχετε τούς στόχους αυτούς. Ὁ καθένας και η καθεμιά από εσάς έχει γνώσεις, χαρίσματα και ικανότητες και σας τιμά η πρόθεσή σας να τις εμπλουτίσετε με το να τις διευρύνετε μέσω των πανεπιστημιακών σας σπουδών. Να θυμάστε όμως ότι η ζωή δεν περιορίζεται σε αυτές τις εξετάσεις. Η ζωή σας καλεί με τις χαρές, τις εκπλήξεις, τις ανατροπές της και η ευτυχία έρχεται όταν κάθε ευχάριστο ή δυσάρεστο γεγονός μπορείτε να το μετατρέψετε σε καλοσύνη, ταπείνωση, προσφορά, ελπίδα.

Είστε πολύ σημαντικοί για όλους μας, και αυτό δεν κρίνεται από την επιτυχία σας ή όχι στις  εξετάσεις. Γι᾽ αυτό να ξέρετε ότι θα είστε πάντα νικητές αν είστε αληθινοί άνθρωποι, με αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον σας, με σεβασμό, με ειλικρίνεια και πίστη για την αλήθεια.

Σας εύχομαι ολόψυχα  «ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ»  και σας  διαβεβαιώνω ότι στη ζωή πού τώρα ανοίγεται μπροστά σας, θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σας, συμπαραστάτης και βοηθός σας, καμαρώνοντας, μαζί με τους γονείς και τούς δασκάλους σας, για την πρόοδό σας, συγχαίροντας για τις επιτυχίες σας και στηρίζοντάς σας στις δυσκολίες σας.

Σας προσκαλώ μετά χαράς και σας παρακαλώ να συμμετάσχετε εσείς και οι γονείς σας στις ιερές Ακολουθίες που έχουμε προγραμματίσει ειδικά για εσάς και να προσευχηθούμε όλοι μαζί, ώστε ο Πανοικτήρμων Κύριος να ενισχύσει και να φωτίσει την προσπάθειά σας αυτή στον δύσκολο αγώνα σας.

Συγκεκριμένα στην Μητροπολιτικὴ Περιφέρεια Καρδίτσης θα τελεσθούν:

α)Ιερά Παράκληση, την Πέμπτη  02-06-2022 και ώρα 8:30΄μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικὸ Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

β)Ιερά Αγρυπνία, την Παρασκευή  03-06-2022 και ώρα 9:00’ μ.μ., στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου γιορτάζει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 1/6