Ειδήσεις

Μήνυμα του νέου Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Κων/νου Ζαχαρή


Αγαπητές Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι, Αγαπητοί Συνεργάτες, Η σημερινή ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας είναι μια μέρα συγκίνησης και ευθύνης. Συγκίνησης διότι επιστρέφω σε ένα γνώριμο χώρο, το Διοικητικό Κέντρο της Εκπαίδευσης του Νομού, όπου υπηρέτησα παλαιότερα ως Υπεύθυνος Πληροφορικής. Ευθύνης διότι έχω πλήρη συναίσθηση των πολύπλευρων καθηκόντων, εκπαιδευτικών και διοικητικών, καθώς και του σύνθετου ρόλου της θέσης αυτής στην εκπαιδευτική αλλά και ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής μας.

Ο ΔΔΕ δεν είναι απλά ένας γραφειοκράτης-διεκπεραιωτής υπηρεσιακών εγγράφων και διοικητικών ρυθμίσεων. Είναι ένας εκπαιδευτικός που οφείλει να αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των καιρών, τις ανάγκες που απαιτεί η προετοιμασία για το μέλλον, να θέτει τις βασικές προτεραιότητες που συνδέονται με την μακροϊστορική ανάπτυξη της παιδείας και να εδραιώνει την αποστολή της ως πυλώνα της κοινωνίας και διαρκές αγαθό, το οποίο απαιτεί στόχους και σχεδιασμούς, σε ένα πλαίσιο ποιότητας, διαφάνειας και αειφορίας.

Διαδέχθηκα το συνάδελφο κ. Σωκράτη Παππά, τον οποίο και ευχαριστώ για την προσφορά του και το έργο του, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω στο συντονισμό των δράσεων και στη γόνιμη συνεργασία με όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας, τα στελέχη εκπαίδευσης, το προσωπικό της Διεύθυνσης, τους μάχιμους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, τους γονείς-κηδεμόνες και φυσικά τους μαθητές μας. Θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή τους για να τους ακούσω, να συζητήσω μαζί τους, να βοηθήσω και να υποστηρίξω το έργο τους.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς για τις άοκνες προσπάθειες, το θερμό ζήλο και την υποδειγματική ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν το λειτούργημά τους, καταθέτοντας την ψυχή τους σε καθημερινή βάση στις πολύμορφες σχολικές μονάδες της περιοχής μας (γυμνάσια και λύκεια, σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, ημερήσια και εσπερινά, εργαστηριακά κέντρα και δομές ειδικής αγωγής).

Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ζωντανός, γεμάτος όνειρα και προκλήσεις. Είναι το φυτώριο των νέων, ο οδοδείκτης της μελλοντικής πορείας της κοινωνίας μας. Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να είναι συμπεριληπτικό, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να κατανοεί και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα και την πολύ-πολιτισμικότητα, να προωθεί την κοινωνική συνοχή και συνύπαρξη και τις οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες. Ταυτόχρονα οφείλει να παρέχει τα κατάλληλα εφόδια στους νέους μας έτσι, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και προκλήσεις ενός εξαιρετικά αβέβαιου μελλοντικού κόσμου.

Προσωπικά, θα εργάζομαι πάντοτε με αίσθημα δικαίου και γνώμονα την ευθύνη και ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο, αλλά και επιμονή στην τήρηση των κανόνων, αρχών και αξιών. Στην προσπάθεια αυτή σας καλώ όλους να συμμετέχετε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για το καλό της εκπαίδευσης και των νέων, που αποτελούν την ελπίδα του τόπου και της χώρας μας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Φτερωτές Διαδρομές συνάντησαν …. τις Θαλασσινές Διαδρομές
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 20/7