Ειδήσεις

Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα έχουμε διπλή γιορτή. Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της παλιγγενεσίας του 1821.

Φέτος είναι τριπλή, διότι συμπίπτει με την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Και δυστυχώς , χωρίς αμφιβολία, οι τρέχουσες  συνθήκες εορτασμού δεν είναι οι καλύτερες.

Τιμούμε τους ηρωικούς προγόνους μας, τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες, που με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και εθνική συνείδηση έδωσαν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδος.

Τέτοιοι εορτασμοί  όμως δε γίνονται μόνο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι . Αλλά και για  να παραδειγματιζόμαστε όλοι μας.

Οι πρόγονοί μας , παρά τις διαφωνίες, τα πάθη και τις διχόνοιες  που υπήρχαν και τότε , ομονόησαν και ξεσηκώθηκαν για έναν κοινό σκοπό. Τη λευτεριά της πατρίδας. Και το πέτυχαν, με αίμα και πολύχρονες θυσίες.

Εμείς, εδώ και ένα χρόνο , βρισκόμαστε  σε μια μάχη ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό, τον κορονοιό.

Όλοι περνάμε δύσκολα. Ας παραδειγματιστούμε όμως από τους προγόνους μας που άντεξαν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Φτάνουμε στο τέλος. Ας μη λέμε απλά πόσο έχουμε κουραστεί αλλά και ότι θα αντέξουμε όσο χρειαστεί για να βγούμε νικητές , χωρίς μεμψιμοιρίες για  λάθη και παραλείψεις που προφανώς  υπάρχουν (και είναι φυσιολογικό). Ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται. Και σε λίγο θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Αλλά να παραδειγματιστούμε και από τα λάθη των προγόνων μας. Γιατί και τότε, όταν επικράτησαν τα πάθη, οι διχόνοιες, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όταν το ΕΓΩ μπήκε πάνω από το ΕΜΕΙΣ, η επανάσταση κινδύνεψε και το έθνος  έφτασε στο χείλος της καταστροφής.

Και σήμερα, εν μέσω θυέλλης και πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, αντιπαραθέσεις, μικροί και παράλογοι εμφύλιοι, επιτείνουν τη σύγχυση και τα πάθη. Σε τούτη την ιστορική στιγμή και σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, ας μην αναδεικνύουμε τις άσχημες πλευρές του εθνικού μας βίου που μας συνοδεύουν από τότε αλλά ας στείλουμε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Αυτό ορίζει η λογική και επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Υπό το πρίσμα αυτό και με το βλέμμα στους αγώνες των προγόνων μας ,ας συνδράμουμε όλοι ,κατ’ αναλογία, στην ανασυγκρότηση της χώρας .

Χρόνια πολλά Ελλάδα.!

Ζήτω το Έθνος !

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Το Thessaly Science Festival συντονίζεται διαδικτυακά με την Αθήνα!