Ειδήσεις

Μήνυμα του βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Αριστοτέλη Σπάνια για την εθνική επέτειο


25η Μάρτιου μια μέρα ιδιαίτερης σημασίας που σημάδεψε διπλά το έθνος μας. Από τη μια, η μέρα αυτή επιλέχθηκε να εξαγγελθεί στην ανθρωπότητα το μήνυμα της έλευσης του θεανθρώπου και από την άλλη την ίδια μέρα η ελευθερία διάλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα μας.

Το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο. Την ημέρα αυτή συνέπεσαν δυο γεγονότα που σημάδεψαν το Ελληνικό έθνος.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της χριστιανοσύνης, ταυτίστηκε με τον ξεσηκωμό των Ελλήνων και την αρχή της επανάστασης. Μια σχέση με συμβολική σημασία και με ακλόνητο κίνητρο για την έκρηξη και την Επανάσταση, τη βαθιά μας πίστη.

Από τη μια το «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία» και από την άλλη το «Χαίρε, ω Χαίρε Λευτεριά».

Σήμερα, σε εμάς και στις νέες γενιές πέφτει το βάρος να τιμήσουμε τους αγωνιστές εκείνους που με όπλα το εθνικό φρόνιμα και την πίστη στην ελευθέρια ξεκίνησαν έναν αγώνα που ήταν να γίνει παράδειγμα γενναιότητας και υπέρτατων αξίων.

Στον απόηχο λοιπόν των ηρωικών πράξεων του ’21 και τιμώντας το όραμα των προγόνων μας παραμένουμε σε εθνική αφύπνιση, με μοναδική απάντηση στις καινούργιες προκλήσεις, η ενίσχυση των θεμελίων της πατρίδας μας, πάνω στους βασικούς άξονες της δημοκρατίας, της παιδείας, της αλληλεγγύης, της πίστης και της ελευθερίας.

Προηγούμενο άρθρο Εσπερινός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Μήνυμα της βουλευτού Καρδίτσας της Ν.Δ. Ασημίνας Σκόνδρα για την 25η Μαρτίου