Ειδήσεις

Μήνυμα του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Γιώργου Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Την 8η Μαρτίου αποδίδουμε φόρο τιμής στους πολυετείς αγώνες απλών γυναικών που έγραψαν ιστορία για ισότητα στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Τιμούμε τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους στους καθημερινούς αγώνες που δίνουν τόσο στους εργασιακούς χώρους, αλλά και στο σπίτι που λειτουργούν ως ψυχή και στήριγμα.

Παρά τα επιτεύγματα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί σήμερα οι Γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. Οφείλουμε ως πολιτεία να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να προχωρούμε υπέρ της Ισότητας, της αναγνώρισης και των ίσων ευκαιριών χωρίς προκαταλήψεις που συνδέονται με το γυναικείο φύλο.

Η συμβολή του ρόλου της    γυναίκας στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της κοινωνίας καιτου πολιτισμού είναι καταλυτική. Η διασφάλιση και προστασία της θέσης της στην κοινωνία αποτελεί δικαίωμα, αλλά και ζήτημα κοινωνικής συνοχής.

Με ευγνωμοσύνη για τις πολύχρονες διεκδικήσεις και με σεβασμό απέναντι στις δίκαιες κατακτήσεις συνεχίζουμε όλοι να αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση της πλήρους ισοτιμίας.

Ο αγώνας είναι συνεχής και είναι στο χέρι όλων μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!!!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΣΒΘΣΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Χάρτης για το oδικό δίκτυο της Θεσσαλίας