Ειδήσεις

Μήνυμα του βουλευτή Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για την εθνική επέτειο


Η 25η Μαρτίου, στη θρησκευτική συνείδηση, σηματοδοτεί την ελπίδα των ανθρώπων, που γεννιέται μέσα από τη μετουσίωση της θεϊκής υπόστασης σε ανθρώπινη διάσταση με τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου». Για την εθνική συνείδηση, αποτελεί το σπουδαιότερο ορόσημο της ιστορίας του ελληνισμού, για την αναγέννηση και την οικοδόμηση μιας ελεύθερης, σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας. Είναι ορόσημο δόξας για έναν λαό που υπερασπίστηκε τις φιλελεύθερες και πανανθρώπινες αξίες, χωρίς να μετρήσει τα ανθρώπινα όρια μπροστά στην οικονομική και στρατιωτική υπεροχή του αντιπάλου, παρά μόνο το δίκαιο του αγώνα και την ιερότητα του σκοπού του.

Σήμερα τιμούμε τα 203 χρόνια από την επανάσταση του 1821, υποκλινόμαστε στο ιστορικό μας παρελθόν και τους προγόνους μας, που έδωσαν τα πάντα ‘’ υπέρ Πίστεως και Πατρίδος’’.

 

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που διδάσκει και καθοδηγεί. Δικό μας χρέος είναι να μην λησμονούμε το ένδοξο παρελθόν μας και φυσικά να διδασκόμαστε από αυτό. Να παραμείνουμε όρθιοι στα μετερίζια της ευθύνης για μια πατρίδα που με ενότητα όλων των Ελλήνων θα προοδεύει συνεχώς. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε, ότι δεν είμαστε ‘’ιδιοκτήτες’’ αυτού του τόπου, αλλά ‘’διαχειριστές’’ του, για τις γενιές που έρχονται.

Διατρέχουμε δύσκολους καιρούς, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε χώρος για πειραματισμούς. Συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον αγώνα για σταθερότητα και ασφάλεια, για οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή.

Το οφείλουμε σε όσους πέρασαν και ακόμη περισσότερο σε όσους έρθουν.

 

 

Χρόνια πολλά και Καλή Σαρακοστή

 

 

Βουλευτής ΝΔ Ν.Καρδίτσας

Γιώργιος Κωτσός

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων, Δημοσθένη Κατσή, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Προέδρου Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ν. Καρδίτσας Λάμπρου Τσιούκη για την εθνική επέτειο