Ειδήσεις

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα για την 48η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου


17 Νοεμβρίου 1973, ημέρα μνήμης της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα κατά της δικτατορίας, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Σήμερα τιμούμε τους φοιτητές, τους νέους και όλους τους απλούς πολίτες που πάλεψαν σε πολύ δύσκολους καιρούς, για κοινά ιδεώδη, κοινές αρχές και κοινές αξίες.

Για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισονομία, την Παιδεία.

Σαν σήμερα πριν 48 χρόνια, οι λέξεις Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ήχησαν δυνατά και συνένωσαν όλους τους πολίτες απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς, το οποίο και γκρέμισαν.

Το Πολυτεχνείο μας καλεί και σήμερα να αντισταθούμε σε ότι προσβάλει τη Δημοκρατία και περιορίζει την Ελευθερία μας. Το δίδαγμά του πρέπει να το υιοθετούμε για να επιλύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Να το υιοθετούμε, για τα μεγάλα και σπουδαία, που επηρεάζουν το παρόν και καθορίζουν το μέλλον του Τόπου μας.

Ενωμένοι, με κοινές αρχές και αξίες, μπορούμε να κρατήσουμε το Πολυτεχνείο ζωντανό. Το οφείλουμε σε αυτούς που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, που έχυσαν το αίμα τους τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 17/11
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα