Ειδήσεις

Μήνυμα Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου εορτάζεται από τον ΟΗΕ η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Φέτος η ημέρα αυτή έχει ως κύριο θέμα «Λύση στην πλαστική ρύπανση», ώστε να αναδειχθεί πόσο καταστροφική ήταν η αλόγιστη χρήση αυτού του υλικού από τον άνθρωπο και για  τον πλανήτη και κατ’ επέκταση για την υγεία όλων μας. Αποτελεί μια ευκαιρία να αφυπνίσουμε τη συνείδησή μας και να αναλογιστούμε τα οξύτατα περιβαλλοντικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής, ώστε να μεριμνήσουμε για αποτελεσματικές λύσεις. Η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος και η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία  είναι πλέον ζωτικής σημασίας.

Η κλιματική αλλαγή, ίσως αυτή τη στιγμή κρίνεται ως η μεγαλύτερη απειλή που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα στην καταγεγραμμένη της ιστορία. Οι επιπτώσεις είναι πολυεπίπεδες και αγγίζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής του ανθρώπου. Ας αφουγκραστούμε τα μηνύματα που μας στέλνει η φύση και ας συνειδητοποιήσουμε ότι η εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι δείγμα πολιτισμού και εμείς οφείλουμε να το προστατεύουμε, να το διασώζουμε και να το αναδεικνύουμε για να έχει μέλλον η πατρίδα μας και οι επόμενες γενιές μας.

Προηγούμενο άρθρο Η μνήμη και η πόλις του Χάρη Αθανασιάδη από τους Φίλους του Μουσείου Πόλης
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης