Ειδήσεις

Μήνυση κατ’ αγνώστων από το Δήμο Μουζακίου για πεταμένες πλάκες αμιάντου


Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Γιώργος Φούντας κατ’ εντολήν του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη. Αιτία αποτέλεσε το γεγονός ότι βρέθηκαν πεταμένες 15 πλάκες αμιάντου σε εξοχική τοποθεσία της Επισκοπής Μουζακίου, κοντά στην Ε.Ο. Μουζακίου – Τρικάλων, (μέσω Καλυβίων).

Με μέριμνα του Δήμου, οι πλάκες απομονώθηκαν επί τόπου από το περιβάλλον και ήδη υπάρχει συνεννόηση με εξειδικευμένη Εταιρεία αποκομιδής – διαχείρισης τέτοιων υλικών για την απομάκρυνσή τους.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα άλλες δυο πλάκες αμιάντου βρέθηκαν πεταμένες, (μία) στα παλιά Σφαγεία Μουζακίου και (μία) στο συνοικισμό Άγιοι Ανάργυροι Οξυάς.

Η συγκεκριμένες παράνομες και επικίνδυνες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, πράξεις αγνώστων ατόμων, προβλημάτισε έντονα τη Δημοτική αρχή. Έτσι, αποφασίστηκε η υποβολή της μήνυσης στην Αστυνομία, σε μια προσπάθεια αφενός να συλληφθεί/ούν ο/οι ασυνείδητοι δράστες και αφετέρου να προληφθεί επανάληψη αυτών των απαράδεκτων συμπεριφορών στην περιοχή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δύο κινητικότητες του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Πορτογαλία
Επόμενο άρθρο Γίνε Εθελοντής στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας