Ειδήσεις

Μουσική Διαμαρτυρία για την συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών


Τα σωματεία των Εμποροϋπαλλήλων και του Παραρτήματος της Καρδίτσας του ΠΜΣ, καλούν τους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, αγρότες και γονείς σε Μουσική Διαμαρτυρία την Τετάρτη 28/2 και ώρα 18꞉30 μμ, στο σταθμό του ΟΣΕ, για την συμπλήρωση 1 χρόνου από το προγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών που στοίχησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους, 2 εξ αυτών συντοπιτών μας.

Πέρασε ένας χρόνος από εκείνη την μέρα που όλοι μας νοιώσαμε ότι είχαμε κάποιον δικό μας μέσα στα βαγόνια του τρένου , ανάμεσα στα θύματα οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Ένας χρόνος μετά και ακόμα αντηχούν στα αυτιά και στο μυαλό όλων μας τα συνθήματα εκείνων των ημερών. Με τα εκατομμύρια κόσμου να πλημμυρίζει κάθε γωνιά της χώρας μας καταδικάζοντας την πολιτική του κέρδους που δολοφονεί, φωνάζοντας δυνατά. :«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Διατρανώνουμε τη φωνή μας απέναντι στο εχθρικό κράτος και τις κυβερνήσεις του που με την πολιτική τους γεννούν καθημερινά Τέμπη . Το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας ότι ζούμε σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών , τη τελευταία χρονιά υπήρξαν 160 νεκροί εργαζόμενοι από εργατικά ατυχήματα . Το μεροκάματο μας το τρώει η ακρίβεια , στα μέσα του μήνα οι τσέπες είναι άδειες , η υγεία πλέον είναι ακριβό προϊόν ,η εκπαίδευση των παιδιών μας εμπόρευμα σε τιμές ευκαιρίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η ζωές μας και τα δικαιώματα του λαού σφάζονται καθημερινά για να παράξουν κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους , το είδαμε και στην περιοχή μας με τις καταστροφικές πλημμύρες , όπου η προστασία του λαού είναι κόστος που δεν αποφέρει κέρδη . Το νοιώθουν οι αγρότες που πουλούν φθηνά τον κόπο τους , με αυξημένα κόστη παραγωγής να παλεύουν για την επιβίωση τους .

Απέναντι σε αυτή τη πολιτική που βάζει τις ζωές μας στο ζύγι ορθώνουμε ανάστημα!

Την Τετάρτη 28/2 και ώρα 18꞉30 μμ , στο σταθμό του ΟΣΕ , όλοι και όλες στη Μουσική Διαμαρτυρία

 

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας: Στις 28 Φλεβάρη θα είμαστε στην κεντρική πλατεία
Επόμενο άρθρο Να μην προχωρήσει η παραχώρηση του ακτινολογικού σε ιδιώτες