Ειδήσεις

Μουσικοί διάλογοι στον 20oαιώνα


Μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα συναυλία για πιάνο με 4 χέρια θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό της  πόλης  την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 7.30μ.μ , στην αίθουσα του Διοικητηρίου του Μουσικού σχολείου Καρδίτσας.

Η Μαρίζα Αργυρίου είναι διπλωματούχος πιάνου, απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θκαι μόνιμη  καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας από το 2002. Η Κατερίνα Ζάχου είναι επίσης διπλωματούχος πιάνου, απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών  του Α.Π.Θ και  καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι δυο τους  θα ερμηνεύσουν έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου γραμμένα για ένα πιάνο με 4  χέρια ή διασκευές έργων γι’ αυτή την εκδοχή.

Η μουσική συνύπαρξη στο ίδιο όργανο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ξεδιπλώνει την ικανότητα των ερμηνευτών να απομακρύνονται από τη σολιστική  τους ιδιότητα και να συνεργάζονται ανακαλύπτοντας ο ένας τη μουσική σκέψη και έκφραση του άλλου με μοναδικό σκοπό να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη   μουσική αντίληψη  και βούληση του συνθέτη.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα ακουστούν  συνθέσεις  των A.Piazzolla, F.Say, M.Cornick, Z.Peter,S.Rachmaninoff, G.Sviridovκαι Μ.deFalla, οι οποίες διακρίνονται  για τις ιδιαίτερες εκφραστικές, ερμηνευτικές  και τεχνικές τους απαιτήσεις.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Επ. Οδού Καρδίτσας – Άρτας (Τ.Κ. Πετρωτού)
Επόμενο άρθρο Αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς στον χώρο του Ομίλου Καραγκούνα