Ειδήσεις

Ν.Ε. Καρδίτσας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Από ιδιοκτήτες γίνονται ενοικιαστές οι ευάλωτοι δανειολήπτες


Η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει την κατοικία των ευάλωτων δανειοληπτών, δημιουργεί μια κερδοσκοπική δραστηριότητα με τον φορέα απόκτησης κι επαναμίσθωσης ακινήτων. Πρόκειται για ακόμα μία κυβερνητική επιλογή υπέρ των συμφερόντων των funds και των εταιρειών και εις βάρος των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Η κυβέρνηση καλεί τους υπερχρεωμένους οφειλέτες να γίνουν πλέον ενοικιαστές, εάν θέλουν να παραμείνουν στην κατοικία τους. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας, τους ζητούν να δηλώσουν την παραχώρηση της ιδιοκτησίας τους στον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων που επίκειται να συσταθεί, κατά τον πτωχευτικό νόμο.

Ως αντάλλαγμα, θα μπορούν, όπως συμβαίνει με τους ενοικιαστές που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των ευάλωτων, να υπολογίζουν τουλάχιστον μία επιδότηση του μισθώματος που θα αρχίζει από τα 70 ευρώ και δεν θα ξεπερνά τα 210 ευρώ, αναλόγως του αριθμού μελών του νοικοκυριού.

Η κυβέρνηση τους αρνείται ακόμη και το πλέον στοιχειώδες, δηλαδή να υπολογίζονται τα μισθώματα ως δόσεις για την έντοκη αποπληρωμή της αξίας του ακινήτου στον φορέα ή στους πιστωτές, όπως γίνεται σε κάθε χρηματοδοτική μίσθωση (leasing). Σε μια εποχή δυσβάστακτης ακρίβειας και εκτίναξης του κόστους ζωής, είναι προφανές ότι είναι αδύνατον να καταφέρουν αυτά τα νοικοκυριά να επαναγοράσουν την κατοικία τους στην εμπορική αξία της εποχής, καθώς βάσει του πτωχευτικού νόμου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να πληρώσουν μισθώματα δώδεκα ετών.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει δεσμευτεί στην προστασία της κατοικίας των νοικοκυριών των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Οι υπερχρεωμένοι πολίτες, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής, θα έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν τις οφειλές τους και να τις αποπληρώσουν σε μία μακρόχρονη ρύθμιση που θα μπορεί να φθάνει, λαμβάνοντας υπόψη το εισόδημα των νοικοκυριών, έως τα 35 έτη. Συγχρόνως, η επιδότηση των ευάλωτων οφειλετών θα συνεισφέρει στην αποπληρωμή των δόσεων, και όχι στην κερδοσκοπία των τρίτων, καθιστώντας ουσιαστική και ρεαλιστική τη διάσωση της κατοικίας τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ίδρυση του Γραφείου του Δημότη Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες