Ειδήσεις

Να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων – Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας


«Έλα να πάμε στα καμένα/στον Υμηττό και στην Αυλώνα» λέει ο Μ.  Γκανάς. Ας πάμε επίσης στην Αττική, στη Μαγνησία, στον Έβρο και στη Ρόδο και όπου οι βίλες και η «πράσινη ανάπτυξη» ανάβουν το φυτίλι. Γιατί οι εκλογές τελείωσαν, το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε ξανά και η πραγματικότητα της εικόνας κάηκε 1.250.000 φορές. Όσες και τα στρέμματα (μέχρι στιγμής). Η ακρίβεια συμπιέζει τους μισθούς, η εργασία απορυθμίζεται, τα κέρδη μεγαλώνουν, η ανεργία κρύβεται στα 8μηνα και στην μερική, εποχιακή και «μηδενική» απασχόληση.

«Κι όλα μοιάζουν μαγικά, είναι μαζικά … και προπαντός αμερικάνικα» … στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και όπου «ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι» προς δόξαν της σωστής πλευράς, κατά τον θείο Σαμ,  της ιστορίας που εμπλέκει το λαό στον πόλεμο και στο αμερικανικής έμπνευσης και Νατοϊκής σύμπνοιας,  μοίρασμα του Αιγαίου.

Κι αν αυτά δεν σου μαυρίζουν την ψυχή επαρκώς, πάρε και λίγο κυνήγι μαγισσών (και μεταναστών) για να ασχολείσαι όταν παραπροβληματίζεσαι αφού αυτοί είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά… .  Όσο για την αστυνομία μπορεί να είναι πανταχού παρούσα να διαρρέει συνωμοσιολογικά σενάρια  αλλά απουσιάζει όταν φασίστες με το ένδυμα οπαδών ομάδων διασχίζουν ανενόχλητοι το επιτελικό μας κράτος και δολοφονούν. Δεν είναι άλλωστε και τίποτε επικίνδυνοι απεργοί ή διαδηλωτές.

«Έλα να πάμε στα καμένα/δε μας χωράει πια το σπίτι/έρχονται δύσκολες ημέρες/
μουτζουρωμένες σαν Δευτέρες/έρχονται φλόγες απ’ τα δάση/και μια φωτιά να μας δικάσει/
μέσα στο πύρινό της χνώτο/από τον έσχατο στον πρώτο»

Και στην εκπαίδευση το επιτελικό «εξοικονομώ» περιορίζει τους διορισμούς αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη καταστρατηγώντας  κάθε  πλαίσιο υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πέρασαν οι εκλογές και πρέπει να περικοπούν οι περιττές δαπάνες όπως είναι η εκπαίδευση, η υγεία και το περιβάλλον.

Και ό,τι δεν περικόπτεται συγχωνεύεται. Έτσι όπως εξαγγέλθηκε  από τη Διεύθυνση ΠΕ Καρδίτσας για τις σχολικές μονάδες του 1ου και του 12ου Δημ Σχ. , του 3ου και του 13ου  Δημ. Σχ., του  1ου και του 12ου Νηπ.  και  του 13ου και 37ου Νηπ. ( Φ.10/93782/Δ1 (ΦΕΚ 5223/ τ. Β΄/ 28-08-2023) απόφασης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., με θέμα: «Ιδρύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις, Υποβιβασμοί και Προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων 2023-2024».  «Καίγεται»  έτσι η προοπτική δημιουργίας ξεχωριστών σχολικών μονάδων στη γειτονιά, δημιουργούνται μεγάλες και δυσλειτουργικές για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σχολικές μονάδες, με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και εκπαιδευτικούς πασπαρτού. Τμήματα μαμούθ και εκπαιδευτικοί ευέλικτοι (λιγότεροι και με λιγότερες οργανικές) και  «προδομένοι» από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές που υποσχόταν πως τίποτε δεν θα προχωρήσει αφού παρενέβη ο/η τάδε ή ο/η δείνα βουλευτής-πολιτευτής και μπλόκαρε τις συγχωνεύσεις. Προεκλογικοί πολιτικαντισμοί του αίσχιστου είδους.

«Έλα να βγούμε απ’ το σπίτι/ξανά σε δρόμους και πλατείες\πάρε και τα παιδιά μαζί σου/
εδώ, στο χείλος της αβύσσου/κι άφησε μόνη στο τραπέζι/την τηλεόραση να παίζει
Να δείχνει έγχρωμο τον πόνο/δίπλα σ’ ένα φιλέτο τόνο/Να δείχνει φονικά και φλόγες
τσόντες πολιτικούς και ρώγες ….»

Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτούς. Δεν υπάρχει ελπίδα στους διαδρόμους της συντεχνιακής ατομικής λύσης και στα βουλευτικά γραφεία. Γνωρίζουμε πως η δύναμή μας είναι η ενότητα και ο αγώνας. Εκεί στο δρόμο θα αναμετρηθούμε με τα προβλήματα, θα ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας:

Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για να αποφασίσουμε μαζί πως θα σταματήσουμε την επιτελική λαίλαπα στην εκπαίδευση.

Να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων

Να μην περικοπούν οι διορισμοί των αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη και να μην αλλάξει το καθηκοντολόγιό τους.

Προηγούμενο άρθρο Ελευθερία Τζανακούλη: Οι Ενωμένοι Θεσσαλοί κατέθεσαν το ψηφοδέλτιό τους
Επόμενο άρθρο Το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού για την πυρκαγιά στο δάσος Δαδιάς και τις δασικές πυρκαγιές