Ειδήσεις

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη


Στην πλατιά σύσκεψη σωματείων εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και άλλων φορέων, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά η κάθετη αντίθεσή τους για το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή που σκοπό έχει να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σύσσωμοι οι φορείς του λαού της Καρδίτσας απάντησαν ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει. Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτες τις οικογένειές μας, δεν θα προσαρμοστούμε στην πολιτική της βαρβαρότητας που μας ετοιμάζουν.

Οι φορείς που συμμετείχαν ανέλαβαν την ευθύνη να ενημερώσουν πλατιά τα μέλη τους και όλο το λαό για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που δίνει βορά τη δημόσια και δωρεάν υγεία στα «κοράκια» της ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης.

Με κοινή απόφαση συμφωνήθηκε να μεταφερθεί χρονικά η συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου και να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη στις 12.30μ, για να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο με βάση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ 12μ-3μμ. Αντίστοιχα, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμετέχουν μαζικά και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης και οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Προηγούμενο άρθρο 3ο Thessaly Wine Festival την Κυριακή στο Βόλο με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Απώλειες επιδοτήσεων μέχρι και πάνω από 69% με τη νέα ΚΑΠ για τους Θεσσαλούς αγρότες