Ειδήσεις

Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις αμερικανατοϊκές βάσεις


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή» και Ταμασίου   (μέλη ΟΓΕ) καλούν τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να δώσουμε μαχητικά το “παρών” στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας (ΕΕΔΥΕ) την Τετάρτη  11 Μάη στις 7 μμ. στην κεντρική πλατεία.

    Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό και τα παιδιά μας συμφωνία που μετατρέπει επ’ αόριστον τη ολόκληρη τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Αυτή η συμφωνία μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Μέσω αυτών των βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, στην Σούδα, στην γειτονιά μας στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και σ’ όλη τη χώρα συμμετέχει και εμπλέκεται η χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέσω αυτών των βάσεων φτάνει το πολεμικό υλικό για λογαριασμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Μέσω αυτών των βάσεων πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια οι ασκήσεις – πρόβες πολέμου που προετοίμασαν το έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ πολλές άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τη φέρνει προς ψήφιση και επικύρωση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να την έχει ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ στις 16 Μάη στους μακελάρηδες των λαών.

                Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάπτυστη  Συμφωνία που εμπλέκει το λαό μας στους  αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

                Δεν δεχόμαστε  να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και να στενάζει ο λαός μας από το κόστος της ενέργειας  και της ακρίβειας.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Απαιτούμε να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε άλλες στρατιωτικές αποστολές.

Απαιτούμε:

– Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

– Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

– Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.

– Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ακύρωση της παράτασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Δέλτα
Επόμενο άρθρο Τρεις μαθητικές συναυλίες στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας