Ειδήσεις

Να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες αγρότες


Ο Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυστιλή»  και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους μικρομεσαίους αγρότες και αγρότισσες που για άλλη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες, μετά από τον Ιανό, είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς εισόδημα.

Ταυτόχρονα, οι υποχρεώσεις προς το κράτος και τις τράπεζες τρέχουν, ενώ οι αποζημιώσεις, αν και σε όσους δίνονται, είναι πετσοκομμένες και με κανέναν τρόπο δεν καλύπτουν τις ζημιές.

Μέσα από όλα  αυτά, τις επαναλαμβανόμενες φυσικές καταστροφές αλλά και τις αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, η θέση της σύγχρονης γυναίκας αγρότισσας,  της  γυναίκας  της  υπαίθρου καταβαραθρώνεται όλο και περισσότερο.

Εμείς, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, αγρότισσες και νέες απαιτούμε την άμεση και εξ ολοκλήρου αποζημίωση των πληγέντων, άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αναστολή των πληρωμών των πληγέντων προς το κράτος, τράπεζες κλπ. και φυσικά άμεση δημιουργία έργων υποδομής για την προστασία της παραγωγής, αντιπλημμυρικά και αντιχαλαζικά έργα, αντιπλημμυρική προστασία, προστασία για τον παγετό κλπ.

Προηγούμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Φ. Αλεξάκος: Το νέο Δημαρχείο της πόλης μας και γιατί είμαι υπερήφανος για αυτό