Ειδήσεις

Να αποζημιωθούν στο 100%, όλοι οι ιδιοκτήτες που έπαθαν ζημιές από τον σεισμό της 3/3/2021


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, που έπληξε το Δαμάσι, τα Δένδρα, το Μεσοχώρι, το Βλαχογιάννη, το Πραιτώρι, το Αμούρι, άλλα χωριά της Ελασσόνας, το Κουτσόχερο, τη Μάνδρα, την Αμυγδαλέα, τη Ραχούλα και άλλα χωριά του Ν. Λάρισας, όπως επίσης το Ζάρκο, το Γριζάνο και άλλα χωριά του Ν. Τρικάλων, υπογράμμισε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες α’ και β’ κατοικίας, καταστημάτων, αποθηκών, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, έπαθαν ζημιές, θα έπρεπε να λάβουν από την κυβέρνηση έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ και να αποζημιωθούν για το 100% των ζημιών, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Η κυβέρνηση που υπόσχονταν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις, τελικά έδωσε σε ένα περιορισμένο αριθμό, σε σχέση με τους αιτούντες, έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ και μόλις τώρα ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς η καταβολή κουτσουρεμένων αποζημιώσεων σε πολύ μικρό αριθμό σεισμόπληκτων για τις ζημιές σε σπίτια.

Όμως ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών κατοικιών στο Δαμάσι και στα άλλα χωριά των Νομών Λάρισας και Τρικάλων, που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, αποκλείστηκαν από την καταβολή τόσο του έκτακτου βοηθήματος των 600 ευρώ, όσο και από τις αποζημιώσεις για ζημιές στα σπίτια τους και στην οικοσκευή τους, με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι το σπίτι στο χωριό, δεν αποτελεί την α’ κατοικία τους ή άλλες δικαιολογίες.

Πρόκειται για σπίτια ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάνε στη Λάρισα ή σε άλλες πόλεις για να εργαστούν, δηλαδή τα πατρικά τους σπίτια, τα οποία άλλα κατοικούνται από ηλικιωμένους γονείς, άλλα από τους ίδιους για κάποιους μήνες και προπαντός γι’ αυτά τα σπίτια οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν στο κράτος ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, δημοτικά τέλη στους δήμους, λογαριασμούς νερού και ρεύματος κανονικά!

Επομένως είναι απαράδεκτο και εντελώς άδικο αυτοί οι άνθρωποι να μην αποζημιώνονται από την κυβέρνηση για τις ζημιές που προκάλεσε στα σπίτια τους ο σεισμός.

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, δεν έχει τοποθετηθεί για αυτό το πρόβλημα μέχρι σήμερα. Συμφωνεί ότι όλοι οι ιδιοκτήτες α’ και β’ κατοικίας, καταστημάτων, αποθηκών, κτηνοτροφικών μονάδων που έπαθαν ζημιές από τον σεισμό πρέπει να αποζημιωθούν για το 100% από την κυβέρνηση και τι θα κάνει γι’ αυτό;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση μαζί με την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των σεισμόπληκτων, να ικανοποιήσει και αυτό το δίκαιο αίτημα για την αποζημίωση όλων των πληγέντων, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκτητών β’ κατοικίας, από τον σεισμό της 3/3/2021 και μάλιστα για το 100% της ζημιάς.

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους
Επόμενο άρθρο Έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας