Ειδήσεις

Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων στον Αγροτικό συνεταιρισμό Διόνυσος


Μετά την τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου, ο εκκαθαριστής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας προχωράει σε έξωση από το οινοποιείο-αποσταγματοποιείο τον συνεταιρισμό Διόνυσο. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί τους εργαζόμενους και της οικογένειες τους σε ένα δυσοίωνο  μέλλον, καθώς οι εκκαθαριστές οδηγούν πρακτικά  σε κλείσιμο την συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και όταν πριν λίγα χρόνια είχε τεθεί υπό εκκαθάριση η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Καρδίτσας, όπου τότε εκατοντάδες εργαζόμενοι έχασαν την δουλεία τους και μάλιστα τους οφείλονται ακόμα δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τη ζωή τους, τα νιάτα τους για δουλέψει τότε η Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών και τώρα ο Διόνυσος και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι καθώς η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που προωθεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων συνθλίβει τα δικαιώματά των εργαζομένων.

Ως σωματείο απαιτούμε

  • Να διασφαλιστούν όλα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις όλων των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και των και όσων οφείλονται στους παλιούς εργαζόμενους της Ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών.
  • Κανείς εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα παραμένοντας εργαζόμενοι του οινοποιείου σε περίπτωση που νοικιαστεί ή πουληθεί και λειτουργήσει ξανά.
  • Για όσο διάστημα μείνει κλειστό το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο, οι εργαζόμενοι να πάρουν το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
  • Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματός, αερίου, νερού στα σπίτια των εργαζομένων. Η ακρίβεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα και οι εργαζόμενοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και οργανωμένα  να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με βάση της ανάγκες μας, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Ο κοινός και οργανωμένος αγώνας  είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα. Το σωματείο είναι η δύναμή μας!

Του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Κ. Νούσιος: 230.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας από μη σύννομες αποφάσεις του πρ. νομάρχη Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου!
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη