Ειδήσεις

Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών, του Δήμου Αργιθέας


Στις 1/12/2021, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαικής Συσπείρωσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ανοιχτή επιστολή μας προς την διορισμένη από την κυβέρνηση, διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας, για το γεγονός ότι από το τέλος Οκτωβρίου του 2021, οι 500 περίπου μόνιμοι κάτοικοι της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου -στα Θεσσαλικά Βραγκιανά, του Δήμου Αργιθέας της Π.Ε Καρδίτσας, είχαν μείνει χωρίς γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο, λόγω αποχώρησης του διορισθέντος για απόκτηση ειδικότητας.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών της πρώην Δ.Ε Αχελώου του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, εν μέσω πανδημίας και με βαρύ χειμώνα εκεί ψηλά, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν πρόσκαιρη, αφού και πάλι μετά την προσωρινή λύση που δόθηκε τον Ιούνιο του 2022, από το τέλος του Οκτωβρίου του 2022, το Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών, έμεινε ξανά χωρίς γιατρό και άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα.

Η έλλειψη γιατρού στο Π.Ι Βραγκιανών, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις στα άλλα ιατρεία της περιοχής και γενικότερα, δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της ανάπτυξης της χώρας που επικαλείται η κυβέρνηση και της Θεσσαλίας που ισχυρίζεται ο περιφερειάρχης. Ανάπτυξη και μεγάλα υπερκέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους παρατρεχάμενους τους, ενώ η πλειοψηφία του λαού στενάζει από την ακρίβεια, την φτώχεια, την απουσία ουσιαστικής δημόσιας δωρεάν ΠΦΥ, την συνεχή υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την έλλειψη ουσιαστικών έργων προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας από φυσικά φαινόμενα «πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς, κ.α» και για τις ανάγκες μετακίνησης (επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο), όπως και στην ορεινή Αργιθέα.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την διορισμένη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και από την κυβέρνηση, να προχωρήσουν στον άμεσο διορισμό νέου μόνιμου γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας και να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε υλικοτεχνικά μέσα σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Προηγούμενο άρθρο Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία
Επόμενο άρθρο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θεσσαλίας: Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς κύριε Αγοραστέ!