Ειδήσεις

Να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα της καταστροφής των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα σε όλη τη Θεσσαλία


Η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων τα τελευταία χρόνια και στη Θεσσαλία και οι αυξανόμενες επιδρομές τους σε αγροτικές καλλιέργειες πολλών χωριών, προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές σε παραγωγές, με άμεση επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης πολύ μεγάλου αριθμού αγροτών, οι οποίοι έχουν ήδη επιβαρυνθεί πολύ από το αυξημένο κόστος παραγωγής. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση προστίθενται και τα έξοδα για τις προσπάθειες φύλαξης και αποφυγής της καταστροφής κάθε αγρότη με ειδικά απωθητικά τα οποία δεν αποδίδουν. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να το διαχειριστεί ατομικά κανείς, δεν αφορά στην ευθύνη κανενός αγρότη για τον τρόπο διαχείρισης της παραγωγής του.

Οι παράγοντες που μπορεί να οφείλεται και να οξύνεται το φαινόμενο αυτό, μπορεί να είναι πολλοί, ωστόσο είναι ένα φυσικό και απρόβλεπτο φαινόμενο, έχει να κάνει με την αναπαραγωγή των ζώων, τον συνολικό τρόπο διαχείρισης της πανίδας της χώρας μας, καθώς δεν αποτελεί μόνο φαινόμενο της Θεσσαλίας.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, έχοντας πλήρη οικολογική συνείδηση και σεβασμό στην πανίδα της περιοχής μας, απαιτεί από τους αρμόδιους κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς, την λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τώρα να παρθούν μέτρα:

Για την καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες.

Ένταξη των καταστροφών από τα κοπάδια των αγριογούρουνων στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Για την μέριμνα και την επιστημονική μελέτη διαχείρισης και περιορισμού του φαινομένου από τους αρμόδιους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς.

Προηγούμενο άρθρο Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας ο επίσημος Αγιασμός Δ.Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας