Ειδήσεις

Να ενταχθούν στα Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας, αναγκαία οδικά έργα για τον ορεινό Δήμο Αργιθέας


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενέκρινε στην συνεδρίασή της (14/3/23), το 1ο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και ανάθεση της σύμβασης του έργου: «Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε διαπεριφερειακούς άξονες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 12.500.000 €, με χρηματοδότηση απο το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται όμως μόνο για κυκλικούς κόμβους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά απουσιάζουν από ένα πρόγραμμα οδικής ασφάλειας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, αναγκαία έργα οδικής ασφάλειας στον ορεινό Δήμο Αργιθέας, που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει η Λαική Συσπείρωση, χωρίς όμως η περιφερειακή αρχή και οι άλλες παρατάξεις να αποδέχονται στην πράξη.

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Λαική Συσπείρωση, με τον επικεφαλής της Τάσο Tσιαπλέ, επανέφερε άλλη μια φορά την πρόταση που έχει καταθέσει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ένταξη σ’ αυτό το πακέτο έργων και τα παρακάτω έργα στον ορεινό και εγκαταλειμμένο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.

  1. Ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας.
  2. Βελτίωση της βατότητας του απαράδεκτου κεντρικού δρόμου από Μουζάκι- Τύμπανο-Αργιθέα-όρια με Νομό Άρτας.
  3. Κατασκευή του έργου αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στη θέση «Σκάλα» Ανθηρού, με δημιουργία προστατευτικού στεγάστρου, φράχτη ανάσχεσης, τσιμεντένιων τοιχίων και παράλληλη βελτίωση τμήματος της οδού.

Πρόκειται για έργα απαραίτητα για την ασφαλή πρόσβαση και διέλευση των κατοίκων και επισκεπτών του ορεινού και εγκαταλειμμένου Δήμου Αργιθέας, από τις κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, εδώ και δεκαετίες.

Είναι καιρός να πάψουν οι υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι, να μεταθέτουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την πολύχρονη ταλαιπωρία των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας, οι οποίοι στην πράξη και όχι στα λόγια, είναι δεύτερης κατηγορίας.

Κανένας κάτοικος του Δήμου Αργιθέας, δεν πρέπει να εμπιστεύεται πλέον τους δήθεν σωτήρες της σημερινής ή των προηγούμενων κυβερνήσεων, την περιφερειακή αρχή, που σας μοιράζουν χρόνια τώρα, ανέξοδες υποσχέσεις και στην πράξη σας καταδίκασαν να κινείσται από άθλιους δρόμους και χωματόδρομους, για να πάτε στο γιατρό, τα παιδιά στο σχολείο, οι κτηνοτρόφοι στη δουλειά σας και για όλες τις ανάγκες σας.

Είναι ώρα να τους τιμωρήσετε και με την ψήφο σας. Να ενισχύσετε το ΚΚΕ και την Λαική Συσπείρωση στην Περιφέρεια και να διεκδικήσετε αγωνιστικά την λύση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας, της έγκαιρης αποκατάστασης των ζημιών από το ΙΑΝΟ, αλλά και των προβλημάτων της υγείας, της παιδείας και όλων των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής, που θυσιάζουν τις ανάγκες του λαού, για να «αυγαταίνουν» τα κέρδη των λίγων.

Προηγούμενο άρθρο Στο 16,2% σκαρφάλωσε η ανεργία στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Πρόσληψη ενός ατόμου για την κάλυψη αναγκών των ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας