Ειδήσεις

Να επαναλειτουργήσουν τώρα οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας


Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας, στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που αποφάσισε ο σύλλογος φοιτητών Κτηνιατρικής Καρδίτσας.

Το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και με τις σχολές κλειστές προσπαθώντας να το περάσει χωρίς καμιά αντίδραση, βρήκε την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Με την γνωστή καραμέλα της αναβάθμισης των σπουδών των παιδιών μας, έρχεται να τις υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο με την πολυκατηγοριοποίηση των πτυχίων, με τις διαγραφές φοιτητών, με το όριο φοίτησης, με αποτέλεσμα να πεταχτούν εκτός των σχολών χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες των λαϊκών οικογενειών που αναγκάζονται να δουλεύουν ταυτόχρονα με τις σπουδές τους για να συμβάλουν στην κάλυψη των υπέρογκων εξόδων κι άρα δεν μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Την ίδια στιγμή αλλάζουν τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα να μειώνεται η πρόσβαση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και παράλληλα πριμοδοτούν τα ιδιωτικά κολλέγια για τους «λίγους και εκλεκτούς».

Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία που αποτελεί κομμάτι της εντεινόμενης καταστολής που βιώνουμε την τελευταία περίοδο. Η ρήση «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» φωτίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης την ΝΔ, που πατά στον δρόμο που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ετοιμάσει. Ξέρουν καλά πως οι εργαζόμενοι, οι νεολαία, ο λαός δεν θα μείνει θεατής σε όλη αυτή την επίθεση που εξαπολύουν στα δικαιώματά μας και γι αυτό αξιοποιούν την καταστολή για να φοβίσουν, να  τρομοκρατήσουν, να βάλουν στον γύψο τη φωνή και τους αγώνες μας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Απέναντι στην επίθεση στις ζωές και τις σπουδές των παιδιών μας, απέναντι στο νέο υπερμνημόνιο που ετοιμάζουν, απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα που έρχεται,  απέναντι στην τρομοκρατία, την καταστολή και τις απαγορεύσεις θα απαντήσουμε με τον οργανωμένο αγώνα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Αγίας Τριάδος
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ανδρών στους Σοφάδες για μη τήρηση των μέτρων κοινής ησυχίας