Ειδήσεις

Να μαζικοποιήσουμε τη συνέλευση του συλλόγου Α/θμιας


Μετά από 2 χρόνια και σε μια κρίσιμη περίοδο ολοκληρωτικής επίθεσης στα δικαιώματά μας στην εργασία, υγεία, σπουδές, ελευθερίες, ζωή, καλούμαστε σε Γ.Σ (Τρίτη 24 Μαΐου και ώρα 6.00 στο 100 Δ. Σχ. Καρδίτσας) και εκλογές για Δ.Σ και αντιπροσώπων για το επικείμενο συνέδριο της ΔΟΕ.

Ο σύλλογός μας είναι από τους ελάχιστους ανά την Ελλάδα που με ψήφους της ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ αποφάσισαν την προκήρυξη εκλογών με τον 4808 (Χατζηδάκη) και με ηλεκτρονική ψηφοφορία για να είμαστε όπως λένε … «νόμιμοι».

Την τελευταία τριετία, κατά τα πρότυπα των  εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, οι κυρίαρχες παρατάξεις του συλλόγου μας ξεπέρασαν όλο το κακόφημο παρελθόν τους σε συμμόρφωση και υποταγή.

Έγιναν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση της επίθεσης της τηλε-«εκπαίδευσης», η οποία απογείωσε τις ανισότητες και διέλυσε μια μαθητική γενιά. Στη μάχη της αξιολόγησης τα πούλησαν όλα μέσω «ενιαίων κειμένων» και αναστολής της οποιασδήποτε αντίστασης. Σήμερα συνεχίζουν μαζί με τον Χατζηδάκη στην πλήρη υποταγή και διάλυση του σωματείου.

Δεν θα συμμετέχουμε σε ηλεκτρονικές εκλογές – δεν συναινούμε σε ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση των σωματείων μας στον αντίπαλο

Η πάλη για ανατροπή του Ν.4808 θα συνεχιστεί

Η κυβέρνηση κλιμακώνει μέσω των διάφορων συστημικών συνδικαλιστών την προσπάθειά της να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα σωματεία. Εκμεταλλευόμενη τη διαλυτική κατάσταση που αυτές οι ηγεσίες έχουν καταφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα και με τη δική τους βοήθεια, επιχειρεί να γενικεύσει σε διάφορους ΣΕΠΕ (για την ώρα) την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις εκλογές που θα διεξαχθούν την περίοδο αυτή.

Οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν είναι «βολικές» ή «άβολες». Είναι μια ακόμα προσπάθεια:

– Να χτυπηθούν κι άλλο –έως κατάργησης- οι ήδη χτυπημένες ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, ώστε το κίνημα να αντικατασταθεί πλήρως από εικονική συμμετοχή με like και dislike, μια διαδικασία, όπου ο αντίπαλος ηγεμονεύει.

– Να ανοίξει ο δρόμος στη συνολική εφαρμογή του απεργοκτόνου Ν. 4808, ο οποίος προβλέπει ως προαπαιτούμενο τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για οποιαδήποτε απεργιακή απόφαση.

– Να ελεγχθεί πλήρως η εσωτερική ζωή των Σωματείων.

Αν ο κλάδος γύρισε μία φορά την πλάτη του στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (που είναι, έτσι κι αλλιώς, όργανα του αντιπάλου – κρατικά και όχι συνδικαλιστικά), πρέπει να γυρίσει δέκα φορές την πλάτη του στη νομιμοποίηση αυτού του ενδεχόμενου μέσα σε αυτά που πρέπει να είναι δικά του όργανα πάλης  – τα σωματεία μας.

Οι εργατοπατέρες κλαψουρίζουν ότι τα σωματεία μας πρέπει να λογοδοτούν στο κράτος και να είναι νόμιμα. Όμως, με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, κάθε ζωντανή αγωνιστική κίνηση ενός σωματείου, τίθεται από τον αντίπαλο παράνομη. Τα σωματεία πρέπει να λογοδοτούν στα μέλη τους και όχι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν αυτή τη μεγάλη διολίσθηση. Τους καλούμε να μαζικοποιήσουν συνελεύσεις και να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση.

Όσο μας αφορά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν θα συναινέσουμε στο νέο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα απέχουμε από τις εκλογές και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να απέχουν. Αντίστοιχα, καλούμε τις παρατάξεις και τα σχήματα που έχουν τοποθετηθεί ενάντια στο Ν.4808 να αντιστοιχίσουν τις πράξεις τους στα λόγια τους και να απέχουν.

Δεν χαρίζουμε τα σωματεία μας στο κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα. Παλεύουμε να τα κάνουμε όργανα συγκρότησης αγώνα. Κάτω ο Ν.4808.

Κανένα σωματείο να μην προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλούμε σε Μαζική αποχη.

Προηγούμενο άρθρο Κινητοποίηση όλων των Γιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας