Ειδήσεις

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ενάντια στην απόλυση και την αντικατάσταση τους με εργολαβικό συνεργείο, όπως προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Πρόκειται για εργαζόμενες που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε δημόσιες μονάδες υγείας και η απόλυση τους – εκτός από τα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας στις μονάδες που εργάζονται, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Αντιμετωπίζουν, εδώ και χρόνια, συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνώριζαν το ρόλο τους» και έδιναν, σε ορισμένες περιπτώσεις (κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη ΥΠΟ στελεχωμένων μονάδων) παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

Πρόκειται για εργαζόμενες που εργάστηκαν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας , με αρκετούς από αυτούς να έχουν νοσήσει από COVID-19, λόγω και των ανεπαρκέστατων συλλογικών και ατομικών μέτρων προστασίας της υγείας στα νοσοκομεία.

«Χόρτασαν», όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, από «χειροκροτήματα» και η «ανταμοιβή» τους είναι η επικείμενη απόλυση τους από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι φανερό ότι ο κίνδυνος για απόλυση δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης βρίσκονται και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι στην υγεία και συνολικά στο δημόσιο τομέα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εκβιάζει της καθαρίστριες να υπογράψουν νέα σύμβασημε τους εργολάβους , χωρίς μάλιστα να ξέρουν τους όρους .

Απαιτούμε

  • Η διοίκηση του νοσοκομείου να σταματήσει να εκβιάζει τις καθαρίστριες να υπογράψουν για να προσληφθούν σε εργολάβο και να πιέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μονιμοποίηση τους.
  • Η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

–              Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων.

–              Να σταματήσει τώρα η ομηρία και η κοροϊδία με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

–              Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

–              Να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων (ΣΟΧ, επικουρικό, ΟΑΕΔ), με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

–              Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες.

–              Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας.

 

Του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Νέα δωρεά προς το Μουσείο Μαυρομματίου Γ. Καραϊσκάκης
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας