Ειδήσεις

Να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες που μας χρωστάνε


Μετά από τις πιέσεις της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και τις κινητοποιήσεις των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών πανελλαδικά, εκταμιεύθηκε μόλις στις 22 Ιουνίου το κονδύλι για την πληρωμή των εφημεριών του 2ου τριμήνου του 2022. Αυτό σημαίνει ότι οι τακτικές εφημερίες Απριλίου και Μαΐου θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 9 Ιουλίου.

Πρόκειται, όμως, για εμπαιγμό να πρέπει να κάνουμε κινητοποιήσεις για να πληρωθούμε τα δεδουλευεμένα μας. Η κυβέρνηση έχει απεμπολήσει ακόμη και τις αυτονόητες υποχρεώσεις της απέναντι στους υγειονομικούς που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας παρά τις δυσμενείς συνθήκες των τεράστιων διαχρονικών ελλείψεων με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Άλλη μία φορά καθυστερημένα και παρά τις πομπώδεις υποσχέσεις του υπουργού στη βουλή, η στάση και η έντονη δυσαρέσκεια των γιατρών σε μια περίοδο που η ακρίβεια “τσακίζει κόκκαλα” ήταν η πραγματική αιτία που θα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας.

Τώρα πρέπει να εκταμιευθεί το κονδύλι για τις τακτικές εφημερίες του 3ου τριμήνου για να μην υπάρξουν ξανά οι τραγικές καθυστερήσεις.

Τώρα πρέπει να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες που μας χρωστάνε από την αρχή της χρονιάς και στις οποίες εξαναγκάζονται οι γιατροί για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Τώρα πρέπει να επιστρέψει το πλαφόν στο 15% για τις πρόσθετες εφημερίες.

Τώρα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς με τη διάκριση της πληρωμής των εφημεριών σε τακτικές και πρόσθετες, αφού πλέον με τις τεράστιες ελλείψεις ΜΟΝΙΜΑ και ΤΑΚΤΙΚΑ κάνουμε “πρόσθετες” εφημερίες.

Τώρα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να μπει τέλος στην εξοντωτική υπερεφημέρευση που είτε κάνει τη δουλειάς μας αφόρητη και τη ζωή μας κόλαση είτε εξωθεί συναδέλφους σε παραιτήσεις.

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα - Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Εννέα νέες θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Δασολογίας